D. Trumpo mitingas virto kruvinu išpuoliu po to, kai jam kalbant scenoje šaulys pataikė į buvusį prezidentą. Tai įvyko praėjus vos kelioms dienoms po to, kai respublikonų kandidatas Floridoje pristatė savo jauniausią sūnų Barroną, kuris pirmą kartą oficialiai pasirodė mitinge, skelbia themirror.com.

Tiesa, iki šiol nėra patvirtinta, ar šeštadienio vakarą krauju nusidažiusiame mitinge dalyvavo Melania ir Barronas.

D. Trumpas nė vieno iš jų vakaro metu nepristatė. Mamos su sūnumi nematyti ir renginio metu padarytose nuotraukose.

Melania Trump, Barronas Trumpas, Ivanka Trump

Anksčiau buvo rašoma, kad M. Trump planavo kitą savaitę dalyvauti respublikonų nacionaliniame suvažiavime. Su suvažiavimo planais susipažinęs šaltinis „NBC News“ sakė, kad buvusi pirmoji ponia ketino dalyvauti keturias dienas truksiančiame renginyje Milvokyje.

Ekspertai teigia, kad Melania didžiąją laiko dalį gali praleisti „Mar-a-Lago“ Palm Biče, Floridoje, arba Niujorke – mat jos aštuoniolikmetis sūnus Barronas, vos prieš kelias savaites baigęs vidurinę mokyklą, mokosi Niujorko universitete.

Tai galėtų reikšti, kad buvusi pirmoji ponia, jei jos vyras ir vėl taptų prezidentu, į Vašingtoną keliautų tik itin svarbiais reikalais. Pavyzdžiui, valstybinių vakarienių ir ceremonijų Baltuosiuose rūmuose metu.

Kelių knygų apie buvusias pirmąsias ponias autorė Kate Anderson Brower sakė, kad šis sprendimas priimtas po aiškių įrodymų, jog Melania „dar labiau atsiriboja nuo savo vyro ir nuo Vašingtono visuomeninės politinės scenos“, – ir pridūrė, kad „ji aiškiai nemėgsta būti Vašingtone“.

„Delfi“ primena, kad D. Trumpo rinkimų kampanijos renginyje Pensilvanijoje šeštadienio vakarą 18.15 val. vietos laiku (1,15 val. Lietuvos laiku) aidėjo šūviai. Remiantis vaizdo įrašais, buvusiam prezidentui sužalota ausis, matėsi kraujas. Apsaugininkai nuvedė respublikoną nuo scenos.

D. Trumpas vėliau patvirtino, kad jam šūviu sužalota ausis. „Man pataikė kulka, kuri pervėrė viršutinę mano dešinės ausies dalį“, – rašė jis savo įkurtoje platformoje „Truth Social“.

Žinių agentūros „Bloomberg“ duomenimis, D. Trumpas po kelių valandų buvo išleistas iš ligoninės.

Donaldas Trumpas pašautas sakant kalbą

JAV slaptoji tarnyba pareiškė, kad spėjamas šaulys scenos kryptimi paleido kelis šūvius. Jis buvo „neutralizuotas“ ir mirė. Spėjamo šaulio mirtį patvirtino teisėsaugos atstovas.

Slaptoji tarnyba greitai reagavo, D. Trumpas yra saugus, teigiama pranešime. Žuvo vienas renginio žiūrovas, dar du buvo sunkiai sužeisti. Incidentas tiriamas.

Pasak amerikiečių žiniasklaidos, šūviai į D. Trumpą tiriami kaip „bandymas pasikėsinti“.

Vienas už D. Trumpo sėdėjęs liudininkas stočiai CNN pasakojo, kad žuvęs dalyvis mirė po šūvio į pakaušį, o vienam sunkiai sužalotam asmeniui šauta į ranką.

Vaizdo įrašuose matyti, kai D. Trumpui pradėjus kalbą šalininkams, pasigirsta šūviai. Respublikonas stvėrėsi už ausies.

Slaptosios tarnybos agentai puolė į sceną, kad pridengtų buvusį prezidentą. Palaikomas apsauginių, jis tada paliko sceną. D. Trumpas iškėlė kumštį ir sušuko „Kovokite“. Jo rėmėjai atsakė „JAV, JAV, JAV“.

D. Trumpo atstovas Stevenas Cheungas sakė, kad 78-erių D. Trumpas jaučiasi „gerai“. Pats D. Trumpas paskelbtame pariškime pareiškė, jog „džiaugiasi“, kad kitą savaitę dalyvaus respublikonų partijos suvažiavime Milvokyje Viskonsino valstijoje. Čia jis oficialiai turėtų būti nominuotas kandidatu į prezidentus.