Nors ekspertai pabrėžia, kad karalius Karolis III ne kartą išdėstė savo pageidavimus žmonai, po jo mirties šis vaidmuo ir sprendimų priėmimas tektų jo sūnui princui Williamui. Jo sūnus spręstų, kiek daug ar mažai vaidmens atitektų karalienei konsortei, rašoma usatoday.com.

„Naujasis karalius Williamas viską spręstų pats ir viskas nuo jo priklausytų. Žinoma, atsižvelgiant į jo tėvo ir pamotės pageidavimus. Tačiau būtų peržiūrėtas kiekvienas viešojo ir asmeninio gyvenimo aspektas“, – sakė žurnalo „Majesty“ redaktorius Joe Little'as.

Princui tapus karaliumi automatiškai karalienės vaidmenį perimtų jo žmona Kate Middleton. Ne paslaptis, kad garsi monarchė turi didžiulę įtaką ne tik karališkoje šeimoje, bet ir visuomenės simpatijų atžvilgiu.

Bet tai nereiškia, kad karalienė Kamila būtų akimirksniu pamiršta. Ji išlaikytų panašų statusą, kurį turėjo ir mirusios karalienės Elžbietos II motina – ją iki pat mirties, kol sulaukė 101 metų, vadino karaliene motina.

Karalienė Kamila

Usatoday.com. rašoma, kad istoriškai monarchų našlės buvo vadinamos karalienėmis našlėmis, o karaliaus Jurgio VI žmona karalienė Elžbieta tapo karaliene motina Elžbieta, kad būtų galima ją atskirti nuo dukters.

Kalbant apie tai, kur karalienė Kamila gyventų, greičiausiai tai būtų kuri nors iš kelių karališkųjų rezidencijų. Tai priklausytų nuo jos vyro iš anksto nutartų pageidavimų, tačiau, kaip ir anksčiau buvo rašoma, galiausiai sprendimą priimtų naujasis karalius.

„Tai neabejotinai priklausytų nuo jo apsisprendimo, tačiau esu tikra, kad karalius Karolis III būtų aiškiai išdėstęs savo pageidavimus šiuo klausimu“, – sakė Toronto universiteto tęstinių studijų mokyklos istorikė ir viena iš knygų serijos „Anglijos konsortai: Dinastija, valdžia, įtaka ir dinastija“ Carolyn Harris.

Be to, jei taptų našle, karalienė galėtų laisvai rinktis dar vieną kelią. Ji turėtų galimybę pasitraukti iš karališkųjų pareigų ir gyventi užmiestyje arba tęsti labdaringą veiklą tokiose srityse kaip sveikata, raštingumas, menas ir parama išprievartavimą bei seksualinę prievartą patyrusiems asmenims, skelbia people.com.

Delfi primena, kad karalienė Kamila neseniai prabilo apie karaliaus sveikatą. Pasak jos, atsižvelgiant į aplinkybes, jis jaučiasi „labai gerai“.

Tai 76-erių karalienė pareiškė ketvirtadienio vakarą per pirmąjį savo viešą pasirodymą po paskelbtos žinios apie jos vyrui diagnozuotą vėžį, pranešė britų naujienų agentūra PA.

Karalienė Kamila ir karalius Karolis III

Kamila Solsberyje Pietų Anglijoje lankėsi muzikiniame renginyje miesto katedroje, kuriame buvo pagerbtas labdaros organizacijų darbas. Paklausta apie 75-erių monarcho būklę, ji sakė: „Atsižvelgiant į aplinkybes, jis jaučiasi labai gerai. Jis labai sujaudintas visų laiškų ir žinučių, kurias gauna iš visur – tai labai džiugina“.

Rūmai pirmadienį pranešė, kad Karolis susirgo vėžiu. Koks tai vėžys, neskelbiama. Pranešta tik tiek, kad tai ne prostatos onkologinis susirgimas. Anot pranešimų, karalius antradienį kartu su Kamila išvyko į savo Sandringemo dvarą Rytų Anglijos Norfolko grafystėje.

Antradienį britų premjeras Rishis Sunakas pareiškė, kad vėžys monarchui diagnozuotas „labai anksti“. Kassavaitinis jų pokalbis trečiadienį vyko telefonu. Tačiau per dvi savaites karalius ir vyriausybės vadovas, pasak britų žiniasklaidos, vėl gali susitikti asmeniškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)