Praeitais metais teismas nusprendė, kad karalienės vyro testamentas nebus viešinamas mažiausiai 90 metų. Nepaisant to, „The Guardian“ nusprendė teismo sprendimą ginčyti. Dabar teismas apeliaciją atmetė, argumentuodamas, kad privatumas bus išlaikytas dėl „ypatingų aplinkybių“.

Trys teisėjai – seras Geoffrey Vosas, Victoria Sharp ir ledi Justice King – pareiškė, kad žiniasklaida apie privatų testamento svarstymą informuota nebuvo „baiminantis kilsiančio ažiotažo“.

„Posėdis dėl paskutiniosios valios vyko Karalienei ir jos šeimai itin jautriu metu, ir jų interesai nebūtų buvę apginti, jeigu visas detales būtų viešinusi žiniasklaida. Pasirinktas sprendimas viešinti tik tai, kam pritars karališkoji šeima“, – nurodoma teismo sprendime.

Nors Jungtinėje Karalystėje po mirties testamentas tampa viešai prieinamu įrašu, jau daugiau nei šimtmetį karališkoji šeima renkasi savo narių paskutiniosios valios neviešinti.

Teisėjai nusprendė, kad „Tiesa, jog visi įstatymai galioja ir karališkajai šeimai, bet tai nereiškia, kad jų pasekmės visada tokios pačios. Šiuo atveju aplinkybės, kaip jau minėjome, yra išskirtinės“.

„Nesame tikri, ar tikrai visuomenė suinteresuota žinoti, kaip dalijamas karališkosios šeimos turtas“, – akcentuoja teismas: „Skaidrumo trūkumas gali tapti pagrindu viešai diskusijai, tačiau kai kuriais atvejais numatyta teisė neviešinti paskutinės valios“.

Princas Philipas mirė 2021 metų balandžio devintąją Vindzoro pilyje eidamas šimtuosius metus. Skelbta, kad monarchas mirė dėl natūralių priežasčių – senatvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją