Sankcionuotų asmenų sąraše G. Lepsas taip pat buvo nurodytas kaip Grigorijus Lepsveridzė ir Griša Lepsas, skelbia delfi.lv. Dabar jo sąraše nebėra. JAV finansų departamentas nepaaiškino, kodėl atlikėją pašalino iš minėtojo sąrašo.

Dainininkas juodajame sąraše atsidūrė dar 2013-aisiais. Kaip tada sakė JAV valdininkai, G. Lepsas vežiodavo pinigus Vladislavo Leontjevo, nusikalstamos grupuotės „Brolių ratas“ vadeivos, nurodymu. Šiuos kaltinimus garsenybė pavadino absurdiškais.

V. Leontjevas mirė 2020 m., todėl nebeliko G. Lepso sąsajų su juo.

2022 m. Europos Sąjunga (ES) G. Lepsą įtraukė į sankcionuotų asmenų sąrašą dėl jo požiūrio į karą, tačiau JAV valdžiai jis neužkliuvo.

Rusijoje G. Lepsas priklauso vadinamiesiems „patriotiniams artistams“. Jam jau keleri metai draudžiama atvykti į Latviją, Lietuvą ir Ukrainą.

Remiantis naujausiais skaičiavimais, šiuo metu G. Lepsas yra daugiausiai uždirbantis Rusijos atlikėjas (ankstesnis šio titulo savininkas Filipas Kirkorovas atsidūrė antroje vietoje). Praėjusių metų pabaigoje už vieną pasirodymą G. Lepsas prašė beveik 9 mln. rublių, arba maždaug 120 tūkst. eurų, tuo tarpu F. Kirkorovo honorarai buvo šiek tiek kuklesni – apie 6,7 mln. rublių, arba maždaug 90 tūkst. eurų, už vieną pasirodymą privačiame vakarėlyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)