33 metų britas, remiantis grožio pjūvio arba dieviškąja proporcija, gali pasigirti 92,15 proc. idealiomis veido proporcijomis.

Jo akys, antakiai, nosis, lūpos, smakras, žandikauliai ir veido forma, lyginant su kitų garsių vyrų, yra arčiausiai senovės graikų idealų.

Gražiausių vyrų sąrašas buvo sudarytas pasitelkus naujausias kompiuterines technologijas, o šio darbo ėmėsi plastikos chirurgas Julianas de Silva, tokią metodiką taikantis ir savo darbe.

J. de Silva, vadovaujantis „Centre For Advanced Facial Cosmetic And Plastic Surgery“ klinikai Londone, teigia, kad nugalėtoją nustatyti šį kartą buvo labai lengva.

„Naujos kompiuterinės technologijos leidžia įminti paslapčių, kodėl vieni žmonės tokie fiziškai patrauklūs, o kiti ne. Man ši technologija labai padeda planuojant pacientų operacijas“, – paaiškina grožio specialistas.

1) Robertas Pattinsonas – 92,15 proc.

J. de Silva paaiškina, kad R. Pattinsonas laimėtojas be konkurencijos, nes kone visi jo veido elementai idealiai atitinka dieviškąją proporciją: „Jis visose kategorijose patenka tarp penkių geriausių, jo bruožai klasikiniai, tiesiog nuostabi žandikaulių linija. Mažiausiai balų surinko tik jo lūpos, kurios kiek per plonos ir beformės“.

2) Hery Cavillis – 91,64 proc.


J. de Silva komentaras: „Henry Cavillis liko antras, nusileido nedideliu skirtumu. Daugiausia balų surinko jo lūpos ir kakta, taip pat puiki nosies, lūpų ir akių pozicijų simetrija“. Nepaisant to, serialo „Witcher“ žvaigždė negali pasigirti idealiu akių išsidėstymu.

3) Bradley Cooperis – 91,08 proc.

Filmo „Taip gimė žvaigždė“ aktorius ir režisierius B. Cooperis daugiausia balų gavo dėl akių pozicijos, idealių lūpų ir smakro. Nepaisant to, J. de Silva pažymi, kad bendrą jo rezultatą susmukdė „nosies ir veido forma“.

4) Bradas Pittas – 90,51 proc.

J. de Silvos teigimu, B. Pittas sensta labai gražiai, jo karjeros kreivė vėl šovė į viršų: „Tai, kad jam 56 metai ir jis užima 3-ąją vietą, yra tiesiog nuostabu. Tai reiškia, kad jo grožis nepavaldus laikui. Geriausią rezultatą pelnė akių išsidėstymas, o blogiausią – nosis“.

5) George Clooney – 89,91 proc.

Anot J. de Silvos, G. Clooney buvo išverstas iš pirmosios vietos, nes per trejus pastaruosius metus jo veidas prarado formą, aplink akis susiformavo maišeliai. Plastikos chirurgas pažymi, kad aktorius vis tiek labai gražus vyras, nes patenka į gražiausių penketuką.

Į gražiausių vyrų dešimtuką (eilės tvarka) taip pat patenka aktorius Hugh Jackmanas, futbolo legenda Davidas Beckhamas, aktorius Idris Elba, muzikos kūrėjas Kanye Westas, o dešimtuką užbaigia aktorius Ryanas Goslingas.