A. Lazareva baleto artistų konkurse iškovojo aukso medalį. Balandžio mėnesio pabaigoje ji laimėjo tarptautinį Jekaterinos Maksimovos konkursą „Arabeskas“, gavo Galinos Ulanovos prizą „Už šokio dvasingumą“, skelbia bublik.delfi.ee. Taip pat ji ruošėsi dalyvauti XIV-ajame Tarptautiniame baleto artistų konkurse Didžiajame teatre. Dar gegužės 27 d. ji šoko „Don Kichote“.

„Alesia buvo žinoma balerina, artistiška, rafinuota ir stipri...“ – rašoma teatro pranešime.

„Kažkoks siaubingas košmaras! Ji atsikėlė anksti ryte, nuėjo į vonios kambarį ir parkrito... Buvo iškviesta greitoji pagalba.... Gydytojams nepavyko jos atgaivinti“, – pridūrė teatro atstovas.

A. Lazarevos tėvai atskleidė mirties aplinkybes. Merginos mama pasakė, kad mirties liudijime yra įrašas „staigi širdinė mirtis“. Balerinos tėtis nurodė, kad dukra nesiskundė širdies problemomis – atrodė „žvali ir sveika“.

„Alesios mama išgirdo, kaip dukra naktį parkrito vonios kambaryje. Ji nedelsdama iškvietė greitąją pagalbą. Atvykę medikai diagnozavo klinikinę mirtį. Alesia parkrito maždaug ketvirtą valandą, o jau šeštą buvo nebegyva“, – sakė balerinos bičiulis Aleksandras Ašichminas.

Tai – jau antra staigi jauno baleto artisto mirtis per palyginti trumpą laiką Rusijoje. Neseniai mirė 22-ejų metų amžiaus Kremliaus baleto solistas Anatolijus Soja.