Lordas R. Fellowesas buvo karalienės Elžbietos II asmeninis sekretorius, princesės Dianos svainis ir princų Harry bei Williamo dėdė. Britų dvariškis buvo svarbiausias monarchės patarėjas 1990-1999 m., per trijų jos vaikų skyrybas ir Dianos mirtį.

1978 m. jis vedė ledi Jane Spencer, vyresniąją princesės Dianos seserį, ir susilaukė trijų vaikų – Aleksandro, Eleonoros ir Lauros, kuri yra princesės Charlotte krikštamotė, praneša „DailyMail“.

Lordas R. Fellowesas taip pat buvo pavaizduotas populiariajame „Netflix“ seriale „Karūna“ (angl. „The Crown“), kur jį vaidino aktorius Andrew Havillas. Jis dirbo karalienei iki pat jos mirties.

Reaguodamas į R. Felloweso mirtį, Dianos jaunesnysis brolis grafas Charlesas Spenceris vakar širdgėla pasidalijo socialiniame tinkle.

„Mano absoliučiai išskirtinio svainio Roberto nebėra tarp mūsų. Jis buvo visiškas džentelmenas – visomis geriausiomis šio žodžio reikšmėmis – pasižymėjo humoru, išmintimi ir visišku sąžiningumu. Labai didžiuojuosi, kad buvau jo svainis“, – rašė C. Spenceris.

Lordas R. Fellowesas gimė Sandringhame, 1941 m. Kaip rašoma nekrologe, išspausdintame laikraštyje „The Times“, vienas pirmųjų žmonių, sutikusių gimusį Robertą, buvo tuometinė princesė Elžbieta, kuri vėliau pasakė: „Robertas yra vienintelis iš mano asmeninių sekretorių, kurį laikiau ant rankų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją