Kaip skelbia ELTA, pora su netikėtu bendru vizitu apsilankė Sautporte, šiaurės vakarų Anglijoje, norėdama „parodyti paramą bendruomenei ir išgirsti, kaip vietos žmonės susitelkė, kai miestas atsigauna“ po liepos mėnesį įvykdyto išpuolio peiliu, per kurį žuvo trys vaikai, sakoma rūmų pranešime.

Catherine (Kate) ir Williamas susitiko su gelbėjimo tarnybų nariais, kurie reagavo į išpuolį peiliu vasaros šokių pamokoje Taylor Swift dainų tema. Per incidentą taip pat buvo sužeisti dar aštuoni vaikai ir du suaugusieji.

Abu 42 metų sutuoktiniai išgirdo „apie jų patirtį reaguojant į išpuolį ir poveikį jų psichinei sveikatai“, sakoma jų biuro pranešime.

Karališkieji asmenys taip pat susitiko su psichikos sveikatos specialistais, kurie po išpuolio teikė pagalbą gelbėtojams.

Ketvirtadienio renginio filmuotoje medžiagoje matyti, kaip Kate, vilkinti ilgą rudą paltą ir avinti aukštakulnius, po privataus susitikimo su išpuolio aukų šeimomis atvyksta į Sautporto bendruomenės centrą.

Ji ir Williamas su kiekvienos iš trijų šeimų nariais praleido maždaug po pusvalandį ir į centrą atvyko pavėlavę 45 minutes, pranešė JK naujienų agentūra „Press Association“. Pasak jos, buvo girdėti, kaip Williamas atvykęs atsiprašinėjo laukiančių svečių, skelbia ELTA.

Po įvykių Sautporto mieste daugiau nei dešimtyje Anglijos miestų ir miestelių savaitę vyko neramumai ir riaušės, o valdžios institucijos teigė, kad apie įtariamo užpuoliko tapatybę buvo paskleista neteisinga informacija.

„Delfi“ primena, kad praėjus pusmečiui po to, kai paaiškėjo, kad po įprastos pilvo operacijos jai buvo diagnozuotas vėžys, rugsėjo pradžioje Catherine Middleton pasidalijo naujausia informacija apie savo gydymą. Apie tai ji prabilo itin jautriame vaizdo įraše, kuriame galima pamatyti ir kitus karališkosios šeimos narius.

Neįtikėtinai nuoširdžiame ir itin asmeniškame įraše matyti, kaip ji, princas Williamas, princas George’as, princesė Charlotte ir princas Louis’as kartu leidžia laiką Norfolke.

„Baigiantis vasarai negaliu apsakyti, koks palengvėjimas, kad pagaliau baigiau chemoterapijos kursą. Pastarieji devyni mėnesiai mums, kaip šeimai, buvo nepaprastai sunkūs. Gyvenimas, kaip žinote, gali pasikeisti akimirksniu, todėl turėjome rasti būdą, kaip plaukti audringais vandenimis ir nežinomais keliais. Kelionė vėžio keliu yra sudėtinga, bauginanti ir nenuspėjama visiems, ypač artimiausiems žmonėms. Su nuolankumu ji taip pat padeda susidurti akis į akį su savo pačių pažeidžiamumu taip, kaip niekada anksčiau nesusimąstėte, o kartu ir naujai pažvelgti į viską.

Šis laikas mums su Wiliamu visų pirma priminė susimąstyti ir būti dėkingiems už paprastus, bet svarbius gyvenimo dalykus, kuriuos daugelis iš mūsų dažnai laiko savaime suprantamais. Tiesiog mylėti ir būti mylimam. Dabar daugiausia dėmesio skiriu tam, kad išvengčiau vėžio. Nors baigiau chemoterapiją, mano kelias į išgijimą ir visišką pasveikimą yra ilgas, todėl ir toliau turiu stengtis kiekvieną dieną priimti taip, kaip ji ateina. Vis dėlto nekantrauju grįžti į darbą ir artimiausiais mėnesiais, kai tik galėsiu, imtis dar kelių viešų įsipareigojimų.

Nepaisant visko, kas buvo prieš tai, į šį naują sveikimo etapą įžengiu su nauja viltimi ir gyvenimo vertinimu. Wiliamas ir aš esame labai dėkingi už paramą, kurios sulaukėme, ir pasisėmėme daug stiprybės iš visų, kurie šiuo metu mums padeda. Visų gerumas, empatija ir užuojauta iš tiesų nuoširdžiai padeda. Visiems, kurie tęsia savo kelionę vėžio keliu, – lieku su jumis, šalia, ranka rankon. Iš tamsos gali kilti šviesa, tad tegul ta šviesa šviečia ryškiai“, – buvo rašoma prie vaizdo įrašo.

Catherine Middleton

Apie tai, kad jai buvo diagnozuotas vėžys, Velso princesė viešai pranešė dar 2024-ųjų pradžioje. 42-ejų metų moteris tada tvirtino, kad sausio mėnesį planuota pilvo operacija buvo sėkminga ir iš pradžių manyta, kad jos būklė nėra vėžinė.

„Po operacijos atlikus tyrimus paaiškėjo, kad tai buvo vėžys. Mane ši žinia šokiravo. Mudu su Williamu darome viską, ką galime, kad tai išgyventume ir išlaikytume privatumą dėl šeimos“, – kalbėjo ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją