Mariaus Rimkaus sukurtame dokumentiniame filme pasakojama apie Lietuvos laukinį pramogų verslą nuo 2005-ųjų metų su populiariausia ir skandalingiausia merginų grupe „69 Danguje“.

Grupės gerbėjai gali išvysti, kaip žinomos atlikėjos ruošėsi didžiausiam karjeros pasirodymui. Be to, filme jos atvirai papasakojo dar niekam negirdėtas istorijas iš 2005-ųjų pramogų verslo pasaulio.

Žiūrovai išvys ir legendinius televizijos archyvus, čia interviu dalino žymūs svečiai, o dokumentikos kulminacija – pasirodymas „Žalgirio arenoje“.

Į filmo premjerą rinkosi ir būrys žinomų svečių, kurie patys pirmieji panoro išvysti ilgai lauktą premjerą. Tiesa, ne vienam kirbėjo vienas ir tas pats klausimas, kodėl premjeroje nėra E. Bžesko ir N. Pareigytės? Apie tai galite skaityti kitame Delfi straipsnyje.

Renginio nepraleido Rimvydas Širvinskas-Makalius, Viktorija Šaulytė, Joringis Šatas, Timūras Augucevičius, Ineta Stasiulytė bei daugelis kitų.

Artėjant ypatingam vakarui, „Delfi“ pasiekė intriguojanti žinia – filmo premjeroje ant raudonojo kilimo, deja, grupės gerbėjai ir vakaro svečiai neišvydo nei E. Bžesko, nei N. Pareigytės-Rukaitienės.

„Nebūsiu, sergu. Turiu labai daug darbų, bijau vėl atkristi. Šiandieną liksiu namuose“, – „Delfi“ teigė N. Pareigytė-Rukaitienė, kuri dar šiandien socialiniuose tinkluose užsiminė, kad dėl pablogėjusios sveikatos būklės jai teko imtis gydymo antibiotikais.

Žinomos moters taip pat teiravomės, ar ji pati jau turėjo galimybę pamatyti istorinį grupės dokumentinį filmą.

„Kartas nuo karto vis gaudavome atnaujinimus filmo. Pačio paskutinio varianto nemačiau, bet manau, kad jo niekas iš mūsų nematė. Mačiau pirminius variantus, viską žiūrėjau“, – sakė N. Pareigytė-Rukaitienė.

Tiesa, nors yra žadama, kad filmo žiūrovai turės galimybę sužinoti ir pamatyti tai, kas dažniausiai lieka scenos ir įvairių filmavimų užkulisiuose – Nijolė sako, kad vieno dalyko šiame filme trūks.

„Žiūrovų laukia visa mūsų istorija, kaip viskas prasidėjo, kas yra „69 danguje“ ir kas ją kūrė, kas įdėjo daugiausiai darbo į tai, kad šią dieną grupė būtų tokia, kokia ji yra. Žiūrovai tik nesužinos, dėl ko grupėje likau aš viena. Tą žinią, manau, mes su Egmontu dokumentuosime atskirai. Kaip žinia, yra nauja grupė susikūrusi iš buvusios grupės, o aš esu likusi vienintelė oficiali narė. Toliau – manau, bus atskira dokumentika: kodėl, kas, kaip ir panašiai“, – intriguojančiomis detalėmis dalijosi ji.

„Delfi“ primena, kad buvusios grupės „69 danguje“ narės K. Krysko, I. Martinkėnaitė ir G. Sabutytė, nuo šiol žinomos kaip grupė „Šeškės“, neseniai laidoje „Delfi premjera“ pristatinėjo savo naująją dainą „Paleidom“. Eteryje trumpai aptarta ir dabartinė įtempta situacija su jau buvusia kolege N. Pareigyte bei prodiuseriu E. Bžesku.

Laidą kviečiame žiūrėti čia:

Besibaigiant vasarai merginų grupė „Šeškės“ savo gerbėjams muzikinę staigmeną pristatė ir radijo stotyje „RC“. Pokalbio metu atlikėjų ir vėl buvo pasiteirauta apie skandalingus grupės pokyčius.

„Žinokit, niekas nesusipyko. Vienos durys užsidaro, kitos – atsidaro“, – tikino I. Martinkėnaitė.

Ją netrukus papildė G. Sabutytė: „Grupės „69 danduje“ karjera irgi prasidėjo nuo skandalų. Žinokit, šou verslas ir skandalai yra neatsiejami dalykai“, – tikino ji.

„Kur moterys, o ypatingai, kur daug gražių moterų – ten skandalai“, – kolegei antrino Ingrida.

„Reikia visiems vieną kartą aiškiai pasakyti – mes esame laisvi savo sprendimuose, laisvi keisti savo darbo vietą“, – pabrėžė Goda.

Į pokalbį įsijungė ir K. Krysko: „Jeigu kažkas nori keisti darbo vietą, tai mes tam netrukdome“, – sakė ji.

Vėliau grupės narių pašnekesys laidoje „Radiocentro pokalbiai“ pasisuko apie dainą. Jos teigė, kad kūrinys „Paleidom“ neturi nieko bendro su skandalu. Tai – daina, skirta vasaros pabaigai.

„69 išpažintis“ filmo pristatymo svečiai – galerijoje: