Sutarę, kiek laiko reikės fotosesijai ir interviu, jiedu keletui valandų išsiskyrė. Pasakodama apie motinystę, karjerą, gyvenimo nesėkmes ir pakilimus, dalyvavimą nacionalinėse „Eurovizijos“ atrankose ir tai, kaip pavyksta išlaikyti tobulą figurą, A. Pilvelytė jaukioje viešbučio terasoje skanavo ypatingų patiekalų, kuriuos specialiai dainininkei paruošė kulinarinės knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė Renata Ničajienė.
Aistė, duodama interviu, skanavo R. Ničajienės "Amberton Green Apartments" terasoje pagamintą desertą - kepsninėje keptų braškių su rabarbarais. Receptą iš R. Ničajienės knygos "Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus" rasite žemiau.
R. Ničajienės “Sezoninės virtuvės” receptai: kepsninėje keptos braškės su rabarbarais
Reikės:
500 g braškių
500 g rabarbarų
200 g cukraus
2 šaukštelių vanilinio cukraus
Patiekiama su kokybiškais vaniliniais ledais.
Nuplauname braškes, stambias uogas perpjauname pusiau, švarius rabarbarus nulupame ir supjaustome centimetro dydžio gabalėliais. Inde maišome juos su paprastu ir vaniliniu cukrumi.
Atplėšiame ilgoką folijos gabalą, jį perlenkiame pusiau, kad būtų dvigubas. Vienoje folijos pusėjesudedame pusę paruošto mišinio, kitą folijos pusę užlenkiam ir gerai užlankstome kraštus, kad išeitų keturkampis krepšelis. Nurodyto kiekio užtenka dviems krepšeliams.
Praalkusi dainininkė interviu metu taip pat stiprinosi R. Ničajienės pagamintomis prancūziškomis salotomis su ožkos sūriu. Receptą rasite žemiau.
R. Ničajienės „Sezoninės virtuvės“ receptai: prancūziškos salotos su karštu ožkų sūriu
Reikės:
100 g traškių šviežių salotų lapų
3 riekelių ožkų sūrio
3 riekelių prancūziško batono
2 šaukštų graikinių riešutų
Padažui:
4 šaukštų graikinių riešutų aliejaus
2 šaukštų aviečių acto, druskos, maltų pipirų pagal skonį
Salotų lapus nuplauname ir išdžioviname salotų džiovyklėje. Didesnius salotų lapus suplėšome, mažesnius paliekame sveikus ir sudedame į salotinę.
Pagaminame padažą salotoms: užsukamame indelyje actą suplakame su aliejumi ir prieskoniais. Pagamintą padažą užpilame ant salotų lapų lėkštėje.
Sausoje keptuvėje apskrudiname graikinius riešutus, nuolat maišome, kad jie nesudegtų. Praaušusius patriname tarp rankų, kad atsiskirtų riešutų odelės. Didesnius riešutus sukapojame, o mažesnius paliekame sveikus, visus suberiame į lėkštę ant salotų lapų.