Kaip moteris sako, šis laikotarpis, kai dėl pandemijos šeimos priverstinai kuriam laikui užsidarė namuose, privertė dar atidžiau pertvarkyti jųdviejų jausmų ir prisiminimų skrynią. Juk, kai prieš 12 metų vienas kitą sutiko, iš karto pajuto, kad yra vienas kitam skirti.

„Neišsiskirti – menas. Susitikome gi ne veltui. Būna visokių išimčių, tačiau mudu su Algiu esame seno sukirpimo žmonės: jeigu vieną kartą – tai visam gyvenimui. Nuo pačių pirmųjų mūsų pažinties dienų žinojome, kad esame vienas kitam skirti. Absoliučiai. Kitaip ir negalėtų būti. Giminės, artimieji, draugai matė, kad negalėtume būti atskirai. Daug kas klausė: „Kaip Algis – be tavęs ir tu – be jo? Juk jūs – neišskiriami, viena visuma.“.

Viskam ateina savas laikas. Matyt, mums reikėjo patylėti ir pamąstyti. O paskui atėjo metas atvirai pasikalbėti ir suprasti, kas nutiko. Manau, kad viskas eina geryn ir, duok Dieve, visam gyvenimui“, – viliasi pašnekovė.

Algis ir Milisandra Radzevičiai su sūnumi

M. Radzevičienė, kurią skambučiu užtikome besigražinančią grožio salone, pasidžiaugė, kad jaučiasi įsimylėjusi kaip niekada.

„Pilve plasnoja drugeliai. Tiek man, tiek Algiui. Ir patys dabar nesuprantame, kodėl kone ant plauko pakibo mūsų santuoka. Galbūt įvyko nesusikalbėjimas, galbūt buvome pavargę nuo vasaros darbų. Karantino laikotarpiu 24 valandas per parą neatsitraukdami vienas nuo kito buvome kartu: jeigu skaitome knygą, skaitome kartu, jeigu sportuojame – irgi kartu. Viskas kartu.

Šitas laikotarpis mūsų santykiams buvo be galo naudingas. Net dabar, sėdėdama pas nagų meistrę, jaučiu, kaip viduje plasnoja drugeliai. Atrodo, kad aš ką tik po pasimatymo su vyru. Duok Dieve, kad tai tęstųsi. Žinau, kad laimė mėgsta tylą, tačiau aš be galo džiaugiuosi. Dabar matau, kokie mūsų santykiai yra užtikrinti. Pilnatvės uostas. Iš naujo vienas kitą atradome“, – džiugiai kalbėjo žinoma moteris, su vyru auginanti 11-metį sūnų Roką.

Vilniaus pakraštyje gyvenantys Algirdas ir Milisandra karantino laikotarpiu ne tik mėgaujasi išvykomis į gamtą, bet ir paskiria vakarus romantikai.

„Kadangi gyvename prie miško, o netoliese – ežerai, dažnai išvažiuojame pasivažinėti dviračiais. Žinoma, stengiamės ieškoti kuo nuošalesnių vietų. Taip pat skiriame laiko protmūšiams, knygų skaitymui, stalo žaidimams.

Na, o vakarais su Algiu šokame, dainuojame... Atrodo, tokie žemiški ir paprasti dalykai, tačiau jie tuo pačiu ir nėra įprasti. Visa tai taip pripildo širdį, kad atrodo, daugiau nieko ir nereikia.

Su Algiu turime ir naminių, ir išeiginių sportinių komplektų, tad dažniausiai namuose puošėmės jais. Tačiau vieną vakarą iš spintos teko išsitraukti ir suknelę. Balandžio 5-ąją atšvenčiau savo gimtadienį. Sulaukiau nuostabių savo vyrų sveikinimų ir siurprizų“, – pasakojo M. Radzevičienė.

Vis dėlto, paklausta apie karantino laikotarpiu ne vieną užgriuvusius buities rūpesčius, Milisandra neslėpė: „Dirbu be sustojimo“.

„Gyvename dideliame name, tad veiklos – pilna. Nors esu pedantė ir mūsų namuose švaros – pakankamai, atradau kampų, kuriuo buvo būtina sutvarkyti. Be to, reikia ir pusryčius, ir pietus, ir vakarienę padaryti. Tačiau darau tai su meile ir vis stengiuosi atrasti naujų patiekalų. Man gera, kai mano šeima patenkinta.

Na, o save šiek tiek padėjau į šalį. Ir įprastai niekada neperlenkiu lazdos rinkdamasi grožio procedūras, tačiau karantino laikotarpiu pasidžiaugiau natūralumu, pailsėjau, visus darbus palikau tų sričių profesionalams. Žinoma, normalu, mes, moterys, kiek įmanoma, namų sąlygomis susitvarkome. Tačiau net dabar nagų meistrė pasidžiaugė, kad mano nagai per karantiną atsigavo“, – nusijuokė pašnekovė.

Pagrindinėms grožio procedūroms laiko jau skyrusi Milisandra sako, kad vėl grįžti į savas vėžias – neįtikėtinas jausmas. „Kiekvienas potepis suteikia laimės. Be to, už lango – pavasaris, geras oras, žmonės tampa linksmesni ir spalvingesni. Gamta daro savo – visi nori lįsti iš pilkų spalvų. Nors dar su kaukėmis, bet, duok Dieve, pasaulis kuo greičiau pasveiktų“, – viliasi pašnekovė.

Paklausta, kaip vyras reaguoja į jos pamėgtas ar išbandomas grožio procedūras, Milisandra patikino daranti tai tik dėl savęs.

„Manęs Algis tikrai neskatina. Jis sako, kad aš jam graži visokia. Darau tai dėl to, kad gerai jausčiausi. Tikrai ne dėl vyro. Aš jam net nesakau, į kokią procedūrą einu. Ateina laikas, informuoju: „Važiuoju į miestą, reikia į grožio saloną“. Ir jis net neklausinėja. Per karantiną matė mane visokią ir tikrai nepastebėjau, kad jį kas trikdytų“, – kalbėjo pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)