„Sunku tuo patikėti, bet Aušrio Kriščiūno-Tyntos jau nėra – mirė po sunkios ligos...

Tai buvo bendražygis ir labai geras draugas, su kuriuo susipažinau dar 1995 m. Visada optimistiškas, geros nuotaikos, Lietuvos patriotas iki kaulų smegenų, Ukrainos draugas, deja, vėžys buvo pažengęs jau labai toli. Sudie, Aušry...“, – feisbuke rašė politikas.

Aušrys išgarsėjo 1995 m. filmuodamasis pramoginio turinio laidose. Tačiau aktyvus jis buvo ir politiškai. Vyras tuomet ėjo ir valdybos nario pareigas tautiško jaunimo organizacijoje „Jaunoji Lietuva“.

1994–1996 m. ir 2011–2015 m. A. Kriščiūnas buvo Kauno miesto savivaldybės tarybos narys.

Portalas „Kauno diena“ skelbia, kad velionio ilgametis bendražygis S. Buškevičius tvirtino, jog po Rusijos sukelto karo Ukrainoje A. Kriščiūnas labai aktyviai rėmė ukrainiečius.

Taip pat, kaip rašoma „Kauno dienoje“, S. Buškevičius prasitarė žinojęs, kad A. Kriščiūnas kovoja su stipriai pažengusia onkologine liga.

„Jis visada buvo optimistas, nuoširdus lietuvybės puoselėtojas. Žinojome, kad serga sunkia vėžio stadija.

Ne per seniausiai perskaičiau optimistinį jo įrašą feisbuke ir tada pagalvojau – o, gal viskas bus gerai. Deja“, – „Kauno dienai“ sakė artimai velionį pažinojęs politikas.

Apie A. Kriščiūno-Tyntos mirtį buvo pranešta penktadienį, birželio 28 d. Velioniui buvo 56-eri.

A. Kriščiūnas buvo vienas iš Kauno technologijos universiteto studentų sąjungos įkūrėjų ir pirmasis prezidentas, vėliau – populiarus humoristas, TV laidų „Bentski šou“, „Europa šou“ ir realybės šou „Baras“ vedėjas.