Netrukus po to, kai buvo paskelbta apie A. Kriščiūno-Tyntos mirtį, socialiniuose tinkluose pradėjo sklisti melagingi straipsniai. Paspaudus ant jų nuorodos, vartotojui atidaroma internetinė svetainė, kurios dizainas kone identiškas „Delfi“ naujienų portalo straipsniams. Melagingoje publikacijoje teigiama, kad žinomo vyro žmona neva prisidėjo prie jo mirties, tačiau visa tai tėra sukčių išgalvotas melas.

„Delfi“ susisiekus su velionio žmona Inga, ji teigė, kad melagingos publikacijos, kurios pasklido, yra absurdiškos. Moteris viliasi, kad sveiko proto žmogus tikrai supras, kad jos – netikros.

„Man tiesiog šokas, kai žmonės naudojasi kito skausmu ir bando iškelti savo kažkokių platformų populiarumą. Tai – neįtikėtina. Atrodo, kad žmogus jau niekuo negali nustebinti, tačiau kai kurie vis tiek sugeba. Vienas dalykas, labai skaudu, kitas dalykas, keista, kad yra žmonių, kurie dalinasi tokia absurdiška istorija grupėse, komentuoja“, – sakė pašnekovė.

Moteris sakė, kad melagingas publikacijas ji pamatė tik tuomet, kai jomis pasidalino jos pažįstami žmonės.

„Pati nesu tokiose socialinių tinklų grupėse, kuriose administratoriai praleidžia šią melagingą informaciją. Man straipsnius atsiuntė, parodė, sako: „Ar matei?“. Iš pradžių negalėjau patikėti. Galvojau, kad tai kažkoks juokas, paskui jų pradėjo siųsti daugiau. Supratau, kad tai plinta po įvairias grupes. Pabandžius pasižiūrėti, grupėse jau būna ištrinta. Tikiu, kad patys administratoriai suvokia, kokio absurdo ir kokio lygio ši informacija“, – kalbėjo skaudžią netektį išgyvenanti Inga.

Kalbėdama su „Delfi“ ji pabrėžė, kad A. Kriščiūnas-Tynta šioje situacijoje tik garsiai nusijuoktų. Jis buvo šalto proto žmogus ir visada mokėjo atskirti, kas yra netiesa, o kas – tikra.

„Tikiuosi, kad ir mano, ir jo draugų tarpe visi yra sveiko proto žmonės“, – sakė A. Kriščiūno-Tyntos žmona.

Melagingos publikacijos apie A. Kriščiūno-Tyntos mirtį:

Liūdną žinią pranešė žmona

„Delfi“ primena, kad praėjusį penktadienį pasiekė žinia, jog mirė A. Kriščiūnas-Tynta. Vyro gyvybė užgeso skaičiuojant 56-uosius metus.

Legendinis Kauno visuomenininkas, politikas, šou žvaigždė. Liūdną žinią portalui kaunieciams.lt kurį jis pats ir įsteigė, patvirtino jo žmona. Nuoširdi užuojauta šeimai. Liūdna ir mums netenkant gero draugo, puikaus, talentingo ir niekad nelėkšto kūrėjo, doro ir principingo Lietuvos patrioto, kuriam buvo vos 56-eri. Ačiū, Aušry, kad buvai su mumis gyvai, visada ir liksi nepamirštas“, – skelbiama įraše.

Socialiniuose tinkluose pasipylė jautrios ir užuojautos kupinos buvusių kolegų, bičiulių žinutės. Komentuodami netektį jie neslėpė, kad A. Kriščiūnas jau kurį laiką sunkiai sirgo.

Daug laiko skyrė muzikos verslui ir televizijai

A. Kriščiūnas-Tynta išgarsėjo su didelio populiarumo sulaukusia televizijos laida „Bentski šou“.

Vėliau vyrą buvo galima išvysti ir kituose TV projektuose, tokiuose kaip „Tegyvuoja karalius“, „Europa šou“, „Grand LT šou“.

A. Kriščiūną-Tyntą dalis žiūrovų atsimena ir kaip realybės šou „Baras“ vedėją.

Garsus vyras savo jėgas buvo išbandęs ir muzikos versle: įkūrė grupę „Belmondo“ bei buvo grupės „Išjunk šviesą“ vadybininku.

A. Kriščiūno-Tyntos balsą buvo galima išgirsti ir radijo laidose. Buvo radijo stoties „Ultra Vires“ vienas iš įkūrėjų, dirbo programų direktoriumi, krepšinio klubo „Aisčiai“ rinkodaros vadovu.

Jis taip pat buvo vienas iš Kauno technologijos universiteto studentų sąjungos įkūrėjų ir pirmasis prezidentas.

Žinomas vyras gyvenimą siejo su žmona Inga, augino sūnų.

Paskutinis atsisveikinimas vyko Kaune

Praėjus kelioms valandoms po to, kai pasklido skaudi žinia apie sunkiai sirgusio A. Kriščiūno-Tyntos mirtį, socialiniuose tinkluose pasirodė ir informacija apie tai, kur bus galima atsisveikinti garsiu visuomenininku.

„Dėl Aušrio Kriščiūno laidotuvių. Urna bus pašarvota „Rekviem“ laidotuvių namuose Kaune, birželio 29 d. nuo 18 val. Urna išnešama birželio 30 d., 15 val. Laidojama Romainių kapinėse, šeimos kape. Prašome pagerbti baltu žiedu“, – rašė Dangis Kriščiūnas.