Balsavę homoseksualūs ir biseksualūs žmonės išrinko pačius „mylimiausius“ politikus, o akcijos organizatoriai pažadėjo prizus ir siurprizus nugalėtojams. Bet svarbiausia, žinoma, ne prizai siurprizai, o titulas, kuris atiteko tik I vietos nugalėtojui. Juo laimingasis galės didžiuotis visus metus iki kito konkurso.

„Lesbiečių BRAŠKYTE 2007“ tapo politikė Irena Degutienė. (235 balsai) Už tai, jog yra konservatorė ir už frazę „Atleiskit, bet nei dvi moterys, nei viena iš jų negalės būti vyru, nei du vyrai, nei vienas iš jų negalės būti moterimi“.

„Gėjų PUPULIU 2007“ tapo Vilniaus meras Artūras Zuokas (230 balsų). Kaip rašoma pranešime spaudai, už liberalias pažiūras: „Kaip minėjau, esu tolerantiškas. Pažįstu ne vieną gėjų, tame tarpe ir jų poras. Puikiai bendrauju su jais. Nevadinu tai nuodėme, nes manau tai yra tam tikri psichologiniai asmenybės sutrikimai, liaudiškai kalbant – liga. Nenoriu, kad man primetinėtų jų požiūrius ir verstų tai laikyti norma. Man nepriimtini jų paradai ar demonstracijos, nepriimtinas jų reikalavimas gerbti jų pasirinktą gyvenimo būdą. Esu prieš tokių asmenų santuokas, esu prieš, kad tokioms poroms būtų suteikta teisė įsivaikinti vaikus. Tokios mano pažiūros, manau tokia ir dievo ar gamtos valia."

3 vieta: Julius Veselka: Citata: „Gerbiamieji, Konstitucijoje yra užrašyta, kad valstybės ir visuomenės pagrindas yra šeima. Teisingai, gerbiamasis Jonai [Čekuoli], Civiliniame kodekse mes privarėme, kad „pydarai“ taip pat gali būti beveik šeima. Todėl jūs teisus, kad reikėtų taisyti ir Civilinį kodeksą. <...> Todėl man tas modernizmas su tais pederastais nepatinka ir nepatiks.“

Konkursą „Gėjų pupulis ir lesbiečių braškytė. Homofobija 2007“ organizavo ir prizus skyrė iniciatyvinė grupė „Mylėkime politikus“ kartu su lankomiausia Lietuvoje gėjų internetine svetaine www.gayline.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją