Po Dakaro lenktynių kovo mėnesį B. Vanagui buvo atlikta dešiniojo peties ir riešo operacija. Birželį paaiškėjo, kad lenktynininkui reikalinga dar viena papildoma riešo operacija. Tik gijimo metu išryškėjusi sąnario problema privertė pakeisti viso sezono lenktynių planus, rašoma spaudos pranešime.

„Tai turbūt ilgiausia pertrauka per daugiau nei 20 metų trunkančią sportinę karjerą. Pagrindinis šių lenktynių tikslas – grįžti į tinkamą sportinę formą. Nepaisant to, visgi, sieksime sukurti įtemptą konkurencinę aplinką mūsų kolegoms“, – šypsosi B. Vanagas.

Netrukus prasidėsianti „Baja Poland“ yra septintasis „FIA World Cup for Cross Country Bajas“ etapas. „Inbank Toyota Gazoo Racing Baltics“ komandos vairuotojas B. Vanagas startuoja drauge su šturmanu portugalu Filipe Palmeiro. Ekipažas naudos Dakare jau matytą „Toyota Gazoo Racing Hilux“ lenktyninį automobilį. Aukštą starto poziciją lemia tai, kad Benediktas Vanagas yra įtrauktas į „FIA Cross-Country Priority Drivers“ sąrašą.

„Baja Poland“ komandai nėra naujiena. Lenkijos Šiaurės Vakaruose vykstančiose lenktynėse B. Vanagas drauge su šturmanu iš Lenkijos Sebastianu Rozwadowskiu jau yra dalyvavęs du kartus – 2015-ais ir 2019-ais metais. Nors abu kartus ekipažas buvo lyderių gretose, tačiau finišo atžymos šiose lenktynėse komanda neturi.

Taip pat Baja Poland lenktynėse startuoja dar vienas lietuvis – Rokas Baciuška. 408-tu numeriu pažymėtame bagyje lietuviui talkins ispanas Oriol Vidal Montijano. Lietuvio ir ispano komanda startuoja dvidešimt šešta.

Rugpjūčio 27–29 d. lenktynininkų laukia 7 greičio ruožai ir 770,04 km, iš kurių 412 km – įskaitiniai. Arčiausiai Lietuvos vykstančiame Pasaulio taurės lenktynėse kovos ir Dakare puikiai žinomi vardai, tokie kaip Yazeed Al Rajhi, Krzysztof Hołowczyc, Yasir Seaidan Bei Miroslav Zapletal.

Delfi primena, kad pastaruoju metu B. Vanago pavardė viešumoje skambėjo ne dėl sporto pasiekimų, bet dėl galimo smurto prieš moterį skandalo.

Policija, gavusi pranešimą, kad vyriškis sužalojo savo draugę ir pasišalino iš įvykio vietos, pradėjo tyrimą, kuris jau pasistūmėjo.

Apklausos metu paaiškėjo naujų detalių. Pasirodo, kad tą lemtingą birželio 28-osios vakarą lenktynininkas pas minimą moterį bute iš tiesų lankėsi – tą pripažino pats B. Vanagas.

Šiuo metu yra atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo, o už tai asmuo gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Įtariamajam paskirta ir kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Be to, jis įpareigotas nebendrauti bei neieškoti ryšių su galimai nukentėjusiąja.

Teigiama, kad moteris, kuriai įvykio dieną prireikė ir policijos, ir medikų pagalbos yra 34 metų B. Vanago draugė.

Nuo komentarų šia tema susilaikantis B. Vanagas savo poziciją trumpai išsakė feisbuko profilyje, tačiau išliko lakoniškas – smurto atvejį jis kategoriškai paneigė ir patikino, kad yra linkęs situaciją palikti tirti šios srities profesionalams.

Trumpame įraše B. Vanagas taip pat atsiprašydamas pridūrė, kad jam apmaudu, jei viešumoje pasirodžiusi informacija apie galimą smurto atvejį nuvylė. Baigdamas žinutę feisbuke sportininkas nepamiršo padėkoti už supratingumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)