Dainų šventė – šimtametis, mūsų šalies tradicijas puoselėjantis renginys, suburiantis lietuvius iš viso pasaulio. Tradicijų šiemet nelaužė ir šventėje dalyvavo daugybė žinomų žmonių, tarp kurių – ir V. Benkunskas kartu su žmona V. Benkunskiene.

Vilniaus meras ir pirmoji Vilniaus ponia drauge su tūkstančiais Dainų šventės dalyvių žygiavo ir iškilmingoje eisenoje. Akimirkomis iš jos pora pasidalijo Instagrame.

Nuotraukose matyti, kad šiai progai, kaip ir dauguma šventės dalyvių, Vismantė pasirinko dėvėti tautinį lietuvišką kostiumą, o rankose laikė lietuviškų lauko gėlių puokštę.

„Šiandien švenčiame šimtmetį menančias tradicijas, kurios vienija skirtingų kartų, istorijų, patirčių lietuvius iš viso pasaulio. Tai mūsų unikalumas, kurį būtina ir toliau saugoti, puoselėti“, – socialiniuose tinkluose rašė V. Benkunskas.

Jautriu įrašu Instagrame pasidalijo ir pati Vismantė.

„Gimtinės šventės šiandien kiekvieno lietuvio širdis pilna. Tegul neblėsta!“, – rašė ji.

Neeilinė Dainų šventės eisena prasidėjo Vilniaus Katedroje, iš kurios būrys šventės dalyvių ir svečių žygiavo į Vingio parką, kur vyko didysis vakaro renginys. Renginį pradėjo pučiamųjų orkestrų pasirodymas, 21 val. tradiciškai buvo giedama Tautiška giesmė, o po jos iki pat vidurnakčio skambėjo tūkstančių lietuvių kartu dainuojamos dainos.

Užburiančios šventės akimirkos tą vakarą privertė suvirpėti ne vieną širdį. Suskambus jį vainikavusiai dainai „Lietuva brangi“, V. Benkunskienės akyse sužibo ašaros.

Iškilmingos eisenos akimirkos:

Vakaro renginio galerija:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)