Šįkart koalicija skelbė, kad ši kaimyninė šalis Lietuvai grėsmę kelia tada, kai ši ją provokuoja. Jų teigimu, reikia keisti Lietuvos užsienio politiką, mažinti lėšas gynybai, kurias verčiau panaudoti kitiems tikslams. Pavyzdžiui, mokėti vienkartines išmokas pensininkams ir kūdikiams.

„O tai jūs, lopai, dar ilgai planuojate tyčiotis iš mūsų valstybės, jos vertybių ir rinkėjų?“ – instagramo istorijose, kuriomis pasidalijo su „Delfi“ klausė D. Bunkus.

„Aš dabar taip pagalvojau, pataisykite mane, jei klystu. Tam, kad vairuotum mašiną, reikia išlaikyti egzaminą. Tam, kad įstotum į universitetą, irgi reikia išlaikyti egzaminą. Ir dar daug kur reikia visko padaryti, kad kažką pasiektum. Tam, kad vairuotum valstybę, nereikia nieko, tik tokių pačių idiotų, kurie sako, kad gali vairuoti, viskas gerai. Tai gal būtų protinga įsivesti visiems kandidatams privalomą bendrųjų gebėjimų ir valstybingumo tekstą? Bent jau įskaitos lygyje. Bala nematė tų dešimtukų“, – siūlė verslininkas.

„Delfi“ verslininkas patikino, kad jo paties politika niekada netraukė. Vis dėlto nereaguoti į tam tikrus sprendimus jis negali vien jau dėl savo vaikų ateities.

„Aš kai pažiūriu debatus, tai verkti norisi dėl mūsų šalies. Venas už kitą durnesni. Išvažiuot visada galim, bet aš noriu, kad mano vaikai augtų čia ir Lietuvą augintų. Bet su tokiais lopais kaip šiemet, tai jau net nebežinau, ar noriu. Visiškas dugnas.

Manęs niekada netraukė politika, nepatinka man ji. Bet tikrai kažką reikia daryti su valstybės valdymu, nes net nėra protingų žmonių, kas ja užsiimtų. Arba etatiniai lopai politikai, arba kokie marginalai debilai“, – „Delfi“ komentavo D. Bunkus.

Jis pasidžiaugė, kad su siūlymu egzaminuoti kandidatus sutiko daugybė sekėjų.

„Tiek tūkstančių „like“ ir žinučių, kaip po mano „story“ apie elementarių žinių egzaminą politikams, niekada nesu gavęs. Labai džiugu, kad ne aš vienas matau mūsų valstybės problemas ir ne man vienam tai rūpi. Man yra svarbi mūsų valstybė, man svarbu, kad mano vaikai norėtų augti čia ir kartu su jais augtų mūsų šalis“, – taip pat pridūrė D. Bunkus.

Vos išvydęs kandidatų į Seimą sąrašą žinomas verslininkas kirto: „Artėja rinkimai ir vėl eilinis nieko nesuvokiančių apie valstybės valdymą durniukų paradas“.