„Mano gimtadieniai ir man, ir mano draugams jau penkerius metus yra labai laukiama diena, nes kasmet aš sugalvoju ką nors labai įdomaus“, – šyptelėjo Edvardas.
Žurnalistas pasakojo, jog gimtadienius pradėjo švęsti nuo 30-ojo jubiliejaus. Šįmet jis surengė penktąją šventę net 65 draugams.
Spalio 21-ąją Edvardui suėjo 35-eri ir jis nė nemirktelėjęs prisipažino: „Aš vos nubudęs pagalvojau, kad iš tiesų dabar yra pats gražiausias mano laikas“.
Šįmet E. Žičkus savo draugus sukvietė į elegantišką vakarienę, kuriai prašė puoštis juodai, o štai pernai jo šventė atrodė visiškai kitaip: „Pernai šventėme provansiško stiliaus dvarelyje. Aplink jį vaikštinėjo avys ir krimto žolytę, o mes šventėme gimtadienį“.
E. Žičkaus gimtadienių lokacijos itin įvairios: dvaras, aukščiausio Vilniaus dangoraižio stogas, japoniškas restoranas ir net jo paties namai, tačiau šįmet jis nusprendė, jog puota bus elegantiška ir... juoda.
„Norėjau atsigręžti į klasiką, kurią kiek pamiksavau su modernumu, todėl draugus sukviečiau į Lietuvos parodų ir kongresų rūmus „Litexpo“, – pasakojo Edvardas ir šyptelėjo. – Žinau, kad draugai, gavę pakvietimus, vieni kitų klausinėjo, kaip čia bus, jei aprangos kodas nurodytas „Puošnus kokteilis, dominuojanti spalva juoda“, o kur ten viskas bus tarp tų erdvių.“
Pašnekovas atskleidė, jog gimtadienio šventė buvo rengiama tikrai ne didžiulėje parodų salėje, o jo netikėtai atrastame, ten įsikūrusiame restorane.
„Ten yra įsikūręs labai jaukus restoranas „Ovantis“. Į jį patenkama per labai labai didelę medinę terasą, kurios viduryje stovi vienišas bonsas. Žinau, kad jis yra kainavęs penkiaženklę sumą“, – šventės vietą apibūdino Edvardas.
Gimtadienio šventės pakvietime juoda spalva buvo nurodyta ne be reikalo. Net kilimas, kuriuo žengė atvykusieji į puotą, buvo juodos spalvos, o vos patekę į šventę jie buvo kviečiami vaišintis prancūziškų šampano namų „Taittinger“ šampanu. Juodos buvo ir staltiesės, patiestos ant stalų, o gyvų gėlių kompozicijomis rūpinosi Mantas Petruškevičius.
Tačiau tik tuo vakaro staigmenos nesibaigė. Jubiliatas svečiams padovanojo dainininkės Rasos Kaušiūtės pasirodymą, vakaro emocijas stiprino ir pianino garsai.
Prie juodomis staltiesėmis nuklotų stalų susėdę svečiai vaišinosi gurmaniškais patiekalais. „Suplanuoti vakaro meniu yra iššūkis, nes reikia žinoti daugelio svečių mitybos įpročius, – tikino E. Žičkus. – Vakarienei buvo patiekta žvėrienos ir ėrienos karpačio, rožinio tuno kepsniai, triušiena... Vakarienės metu svečiai vaišinosi baltu ir raudonu vynu, kuris buvo specialiai atgabentas iš Sicilijos karališkos šeimos vyno rūsių.“
Apie įspūdingą šventę pasakojantis Edvardas tikino, kad visos detalės iki paskutinės minutės buvo kruopščiai slepiamos nuo viešumos. Didžiausias jo noras, kad svečiai šventėje jaustųsi jaukiai.
Taip šventės jaukumu besirūpinantis vakaro šeimininkas neslėpė ir to, jog apie kitą savo šventę pradeda galvoti vos baigęs švęsti gimtadienį, tad galima teigti, kad ir šis gimtadienis buvo planuotas kone metus.
Ar būna taip, jog net po tokio kruopštaus planavimo viskas ma ir sugriūva? „Labai kruopščiai planavau savo trisdešimtąjį jubiliejų. Sukviečiau šimtą svečių iš įvairių pasaulio šalių, tačiau likus kelioms dienoms sužinojau, kad mano šventės dieną aš galiu paimti interviu iš „Depeche Mode“ Paryžiuje, – pasakojo Edvardas. – Keliai buvo: nukelti gimtadienį arba atsisakyti interviu. Ką padariau? Nukėliau gimtadienį.“
E. Žičkaus teigimu, toks atsidavimas darbui ir nuolatinis asmeninių planų keitimas dėl jo nei jo draugams, nei jo šeimai nėra staigmena, Vis dėlto, pokalbio metu jis pats sau palinkėjo daugiau laiko skirti artimiesiems.