Apie tai, kaip lengvai galima užkibti ant internetinių sukčių kabliuko, dainininkas atskleidė Delfi dar praėjusią savaitę. Netrukus su juo šia tema bendravo ir LNK žurnalistai.

Su jais Edmundas kalbėjosi iš pajūrio – ramios Baltijos fone mažiausiai norėtųsi galvoti apie tapatybės vagystę. Visgi scenos žvaigždės vasarą gerokai aptemdė sukčiai.

„Prie visų teigiamų socialinių tinklų gėrybių yra ir daug neigiamų dalykų. „Facebook“ knibždėte knibžda feikinių paskyrų, kuriose siūlo įvairias paskolas, mirštantys milijonieriai kone kasdien siūlo palikimus“, – „Labas vakaras, Lietuva“ sakė dainininkas.

Anot jo, problemą gerokai palengvintų publikos atidumas. E. Kučinsko nuomone, netikras anketas socialiniuose tinkluose nesunku atskirti nuo tikrųjų.

„Užtenka kelių minučių atidžiau pažiūrėti, prabraukti postus“, – sakė dainininkas.

Sukčiai E. Kučinsko vardu sukūrė paskyras keliuose socialiniuose tinkluose.

„Vagia mano postus, kelia į „Instagram“, mano vardu pasisako įvairiose diskusijose“, – vardijo pašnekovas.

Jį nustebino, kad netikroje „Facebook“ paskyroje pamatė, kad su ja „susidraugavo“ apie 300 jo draugų. Negana to, artimieji buvo išsigandę, pasklidus melagienai apie E. Kučinsko mirtį – panašiai, kaip neseniai nutiko ir dainininkui Edgarui Lubiui.

„Jau keletą sykių yra numarinę. Miręs esu daug kartų. Vyresnio amžiaus žmonės skambina, klausia, kas čia nutiko, ar viskas tvarkoje“, – pasakojo E. Kučinskas.

Pašnekovas sako, kad apsigauna ne tik internetinio raštingumo stokojanti publika, bet ir išsilavinę žmonės. Anot jo, svarbiausia tokiose situacijose yra skirti laiko išsiaiškinti, ar paskyra yra tikra.

Dainininkas neabejojo, kad taip besielgiantys sukčiai siekia sukaupti didesnį sekimą netikrose paskyrose, o po to iš jų uždirbti nesąžiningai.

Paklaustas, kokių veiksmų ėmėsi, Edmundas Kučinskas atsiduso – nėra itin daug kelių, kuriais jis galėtų pasukti.

„Man jau rankos nusileido. Į „Facebook“ daug kartų rašiau, jie nekreipia dėmesio. Turiu nuojautą, kad yra mėlyna varnelė, kurią gali nusipirkti. Tada jie galėtų panaikinti. Bet jei jos nėra, kas tik nori gali tavo vardu paskyrą susikurti ir ką nori, tą daryti“, – laidai „Labas vakaras, Lietuva“ guodėsi dainininkas.

Reportažą su E. Kučinsku galite žiūrėti paspaudę čia.