„Savo rate turime patyrusį renginių organizatorių Mantą Kazlauską, kuris pasirūpina visomis renginio detalėmis, tad mūsų užduotis dažniausiai būna tik atsinešti gerą nuotaiką ir pasimėgauti vakaru“, – gero pasiruošimo paslaptį atskleidžia „Humanfirst“ įmonės vadovė ir įkūrėja Eglė Litvinaitė.

Ketvirtąkart „Vakarienėje baltai“ dalyvausiančios jos draugų kompanijos branduolį sudaro apie dešimt žmonių. Jie visi kalendoriuje apsibrėžia renginio datą, ir jų susitikimas garantuotas.

„Mums tai – lyg savitas vasaros vainikavimo renginys, taip pat proga pasipuošti ir susirinkti visiems draugams kartu linksmai praleisti vakaro. Juk ne kasdien galime susiburti šventei įvairiose nestandartinėse Vilniaus vietose, o kur dar tas nuostabus jausmas būti apsuptiems daugybės puikiai nusiteikusių ir pasipuošusių vilniečių ir miesto svečių!“ – prieš pat renginį sakė E. Litvinaitė.

Lietuviškoji „Le Dîner en Blanc“ jau vyko svarbiose sostinės vietose – Gedimino prospekte, Rotušės ir Katedros aikštėse. Šįkart ji grįžo į Rotušės aikštę, į kurią atvyko ne vienas garsus Lietuvos žmogus. Tarp jų buvo neseniai apie santykius paskelbę Dovydas Laukys ir Simona Burbaitė, verslininkas Žilvinas Grigaitis, modelis Karolina Toleikytė, laidų vedėja Eglė Daugėlaitė ir kiti.

Vakarienės akimirkos – galerijoje:

Tradicija, kuri lėtina laiką ir stiprina santykius

Nuo pirmojo renginio, kurį 2014 metais Vilniuje surengė dvi prancūziškosios kultūros gerbėjos –komunikacijos specialistė Dovilė Butkienė ir teisininkė Valda Lukošiūtė – iki dešimtojo 2023-iais nutiko sukrečiančių pasaulio įvykių.

Vakarienės organizatorės suprato, kad jų renginys jau tapo tradiciškas, o tradicija ir yra atsakymas. Ji mums – tarsi priešnuodis pandemijos, karo, nesaugumo prisotintoje aplinkoje.

„Le Diner en Blanc“ spalva – taikos, atvirumo, draugystės ir demokratiškumo derinys – bei jau tradicija daugeliui tapęs draugų susitikimas kuria savitą šios šventės erdvę. Ši bent trumpam išsviedžia mus iš vis greitėjančio kasdienybės sūkurio. „Gausėja restoranų pasiūlos, daugėja maisto užsakymų paslaugų ir technologijų, kurios turėtų mums gyvenimą palengvinti, bet įsuka į dar didesnį tempą. Kartais norisi įdėti širdies ir pačiam, kad vakaras taptų ypatingu, o tada – sustabdyti akimirką“, – sakė baltojo renginio organizatorės.

Dėl tokių ypatingų akimirkų tinklaraštininkė Simona Burbaitė šiemet į „Le Dîner en Blanc“ šventę sugrįžo šeštąkart.

„Dažniausiai vakarienėje dalyvaujame su draugų kompanija. Mums ji tapo išskirtinėje erdvėje kokybiškai praleisto laiko su mylimiausiais žmonėmis tradicija. Tai – galimybė kelioms valandoms nusikelti į magišką erdvę, kurioje praleistas laikas bus nepamirštamas.

Be to, visame Baltos vakarienės pasiruošimo procese tiek žavesio ir bendrumo su kartu dalyvaujančiais draugais: iki paskutinės minutės nežinai, kur viskas vyks, pats turi atsinešti stalus, kėdes, baltas staltieses, pasirūpinti stalo dekoracijomis, vaišėmis, todėl visi pasiskirto, kas ir už ką yra atsakingas“, – tikina S. Burbaitė.

Bendrystę pabrėžia ir „Le Dîner en Blanc“ organizatorės D. Butkienė su V. Lukošiūte, nes renginyje dalyvauja vilniečiai, svečiai iš visos Lietuvos ir užsienio šalių.

„Per nepriklausomybės metus ne tik išlaikėme tradicijas ar sukūrėme naujų, bet ir tapome atviresni pasauliui – gyvename, dirbame svetur, keliaujame. Mūsų renginys su metais vis augo, tačiau išliko atviras ir išlaikė didelę erdvę bendrystei. Per penkias šventės valandas draugai ir visiškai nepažįstami žmonės gali susipažinti, vaišintis, bendrauti, mėgautis muzika, šokti“, – sakė organizatorės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)