Feisbukas ūžia nuo reakcijų

Ši aktualija buvo pastebėta ir plataus būrio garsenybių. Situacija žmones ir papiktino, ir prajuokino. Savo mintimis dažnas pasidalino socialiniuose tinkluose.

„O aš galvojau, kodėl krepšinio rinktinės žaidėjų metimo procentas toks prastas... Na, jeigu ištiko pagirios, tai talento greičiausiai nepakaks“, – nusivylimo neslėpė menininkas Remigijus Gataveckas.

Kompozitorius Deivydas Zvonkus į viską pažiūrėjo su humoru ir tarė: „Kas nesat pragėrę olimpiados, meskite į mane akmenį...“

Juokavo ir aktorius Viačeslavas Mickevičius: „Tą dieną į taromatą jie pataikė geriau, nei į kašį“

„Galėtų „tas puslapis“ mums kainuoti mažiau. Pavyzdžiui, tiek, kiek dailiojo čiuožimo rinktinė?“ – svarstė menininkas Algis Kriščiūnas.

Saksofonistas Juozas Kuraitis taip pat į viską žiūrėjo su ironija: „Šaunuoliai, ima pavyzdį iš D. Rodmano, kaip 1998 NBA finaluose jis naktimis lošdavo kazino, o rungtynėse atkovodavo po 20 kamuolių ir tapo čempionu“

Progos pajuokauti nepraleido garsus keliautojas ir „Pravalturo“ direktorius Vytautas Mikaitis.

„Telikas pirmas pradėjo! – teisino vienas iš rinktinės senbūvių“, – situaciją vaizdavo jis.

„Na, jei baliavojo po DKK rungtynių, tai ant pachmo įspūdingai nunešė Italiją. Nepatekom į olimpines ne dėl to, kad gėrė, o dėl to, kad negėrė, – Uzbonis“ – dar vienu komentaru temą papildė V. Mikaitis.

Prodiuseris Mantas Bertulis taip pat komentavo per humoro prizmę.

„Visiškai palaikau Lietuvos krepšinio rinktinę. Mano blaivi vasara irgi truko tik 8 dienas. Nežinau, ta čierkelė pati kelią iki burnos suranda“, – rašė jis.

Situacija palietė ir politikus. „Kai po dienos darbų perskaitai Tapino postus apie geriančią Lietuvos krepšinio rinktinę“, – gulinčio katino nuotrauką komentavo Aušrinė Armonaitė.

Panašios istorijos Benui Lastaskui – tikras įkvėpimas. Knygos autorius rinktinės „baliukui“ skyrė atskirą ir kiek didesnį įrašą.

„Nežinau kaip jums, bet man asmeniškai, jei informacija, kad Lietuvos krepšinio rinktinė pragėrė Olimpines yra tiesa, daug mažiau liūdna, kad nepatekom. Kiekvienas esam kažką pragėrę. Kartais darbą prageriam, neišeinam, kartais mergos palieka, nes per daug judam, šansų daug prageriam, nes labiau norim linksmintis nei dirbt.

O ypač vasarą... Su seniai matytais bičiuliais, su tiek istorijų prisikaupusių, su tiek info sukauptos... Nesinori tų vakarų paleist, noris draugelių.

Kažką pragert yra mūsų tautinio identiteto dalis. Absoliučiai kiekvienas lietuvis vyras turi istoriją apie tai, kad galėjo būti sportininkas, menininkas, muzikantas, verslininkas, bet netapo, nes atsirado taurelė, mergos, vakarūškos...

Palaikau visus, kas gėrė. Jūs mano legendos“, – skelbė jis.

Komedijos scenarijų kūrėjas, tekstų rašytojas Antanas Kisliak taip pat nepraleido šios temos.

„Pagaliau krepšinyje atsirado kažkas, apie ką ir aš suprantu.

Ačiū rinktinei už tai“, – juokavo jis.

Tikina, kad gėrė iš širdies

Kalbas apie krepšinio žaidėjų išgertuves sukėlė A. Tapino laida ir jo įrašai socialinėje erdvėje.

„Kai labai patikimas šaltinis papasakojo apie tai, kad kai kurie rinktinės žaidėjai Puerto Rike užbaliavojo tiek, kad keli sportinio režimo besilaikantys žaidėjai buvo pakraupę ir dužo televizoriai, ir ne dvigubame dengime prieš Grigonį buvo problema, buvo sunku patikėti. Bet tai patvirtino ir dar vienas šaltinis iš Puerto Riko.

[...] Turnyre funkcionierių ir trenerių daugiau nei žaidėjų, bet atrodo, jog nepavyko užtikrinti, kad būtų laikomąsi elementaraus režimo“, – rašė A. Tapinas feisbuke.

TV laidų vedėjas, paviešinęs rinktinės „užklasinę veiklą“, netrukus pasidalijo daugiau detalių.

„Po rungtynių su Dramblio Kaulo Krantu viename iš rinktinės viešbučio kambarių vakare užsikuria vakarėlis. Geriama iš širdies, dalyvauja keturi-penki rinktinės žaidėjai (Mindaugas Kuzminskas nedalyvauja), vyksta įvairios fizinės pramogos ir taip nutinka, kad vienas iš jaunesnių žaidėjų sudaužo televizorių.

Kitą dieną žaidėjai, liudininkų teigimu, atrodo prastokai, bet per pietus patys mielai pasakoja savo nakties nuotykius. Apie juos sužino ir treneris Maksvytis. Labiau patyrę delegacijos nariai yra sunerimę, jie žino, kad toks baliukas gali atsiliepti ne iš karto, o po kelių dienų. Deja, panašu, kad taip ir nutinka. Po pralaimėjimo Puerto Rikui, mano žiniomis, treneris Maksvytis papasakoja apie šitą incidentą Mindaugui Balčiūnui“, – skelbė A. Tapinas socialiniame tinkle „Facebook“.

Sureagavo ir Mindaugas Kuzminskas

Į šią žinią sureagavęs rinktinės kapitonas Mindaugas Kuzminskas teigė, jog komanda režimo nepažeidė.

stopkadras

Primename, K. Maksvyčio auklėtiniai olimpinės atrankos turnyre suklupo užkliuvę už paskutinio barjero – finalas San Chuane pralaimėtas Puerto Rikui 68:79.

Karibų salos atstovai Paryžiuje grįš į olimpines žaidynes po 20 metų pertraukos, o lietuviams teks laukti dar mažiausiai ketverius metus.

Paryžiaus žaidynės vyks liepos 26 – rugpjūčio 11 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)