Aktorė atvira – daug kas sako, kad konkurencija nėra gerai, bet tai yra savotiškas variklis. „Nuolatinės varžybos vyksta ne tik tarp brolių ar seserų. Kompanijoje bus penkios draugės ir tarp jų bus konkurencija. Taip jau yra. Puikiai sukomplektuotoje krepšinio komandoje taip pat konkuruojama – dėl kamuolio, laiko aikštelėje. Tai skatina tave pasitempti. Manau, kad be sveikos konkurencijos pasaulis sunkiai judėtų į priekį“, – įsitikinusi G. Glemžaitė.

Su aktore A. Kaktaite sukūrė ypatingą ryšį

G. Glemžaitė labai apsidžiaugė, kai sužinojo apie sėkmingą atranką į filmą „Sesės“. „Man patiko ir scenarijus, ir L. Bareišos kino matymas. Ir, tiesą sakant, buvau labai pasiilgusi meninio kino“, – sako „Sidabrinės gervės“ laureatė.

Psichologinėje dramoje „Sesės“ tarp Ernestos (G. Glemžaitė) ir Justės (Agnė Kaktaitė) taip pat netrūksta tylios ir ore tvyrančios konkurencijos, nors seses ir sieja šiltas bei žodžiais sunkiai apibūdinamas ryšys. Kino kritikai pabrėžia ypatingą, magnetišką herojų santykį, kuris nepalieka abejingų.

„Tiek mano, tiek Agnės kurso vadovas buvo Aidas Giniotis. Nors studijavome skirtingais metais, tačiau kažką bendro išmokome. Juokėmės, kad abi netgi vaidinome spektaklyje „Geltonų plytų kelias“, tik skirtingais metais, tad prasilenkėme. Filme „Sesės“ buvo mūsų pirmas susitikimas. Po vieno iš bendrų pokalbių, suradome vertybinių sąlyčio taškų ir tai padėjo užmegzti tvirtą ryšį, kurį pajus ir žiūrovai“, – neabejoja G. Glemžaitė.

Gelminė Glemžaitė

Įsijausti į mamos vaidmenį – nesudėtinga

Aktorė juokiasi, kad pastaruoju metu dažniau vaidina ne merginas, o mamas. „Sesių“ filme jai teko paauglio sūnaus mamos vaidmuo ir, kaip sako, įsijausti į šį vaidmenį nebuvo sudėtinga.

„Filmas „Sesės“ – daugiasluoksnis, todėl manau, kad daugelis žmonių atras tam tikras situacijas ar temas, kurios bus artimos ir bus lengva susitapatinti su vienu ar kitu personažu. Man ir gyvenime, ir filmuose labai įdomu stebėti žmonių santykius, kaip jie vystosi, keičia žmones, ką duoda ar atima. Man „Sesės“ yra apie mus, mūsų santykius. Juk visi esame buvę vasarą sodyboje ir išgyvenę besikeičiančius šeimos santykius“, – pastebi G. Glemžaitė.

Atradimo ir kūrybos džiaugsmas

G. Glemžaitė kartu su A. Kaktaite, Pauliumi Markevičiumi ir Giedriumi Kiela Lokarne laimėjo leopardą už geriausią aktorių ansamblį. Pasak G. Glemžaitės, įvertinimą Lokarne lėmė tiek talentinga aktorių komanda, tiek siužetas, tiek stiprūs keturi personažai ir juos puikiai suvaldęs režisierius.

„Jeigu būtų vienas pagrindinis veikėjas, o kiti antraplaniai, tai tikrai nebūtų apdovanojimo už geriausią aktorių ansamblį. O čia buvo stiprūs, vienas kitą papildantys ir tarpusavyje susipynę, personažai. Neabejotinai L. Bareiša mokėjo mus pakreipti tinkama linkme, ir laisvės palikdavo, ir jautėmės saugūs. Man „Sesių“ filmavimai buvo atradimo ir kūrybos džiaugsmas“, – džiaugiasi G. Glemžaitė.

Lietuvos pretendentas į „Oskarų“ nominantus – psichologinė drama „Sesės“ – kinuose nuo rugsėjo 20 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją