Renginys vyko skandinaviško meno galerijoje „Grafo“. Vakaro metu buvo renkamos aukos sergantiems tuberkulioze ir rizikos šeimoms. G. Rusytė taip pat pristatė savo naują projektą „Jewels for Children“ – unikalius papuošalus, už kuriuos aukciono metu surinkti pinigai taip pat keliaus vaikams.

Šventinio vakaro metu buvo plačiau pristatytas fondas „Saulės smiltys“ bei Gintaro terapijos palata, kurią siekiama įrengti Kauno klinikinės ligoninės Tuberkuliozės skyriuje.

Vakaro metu G. Rusytė atskleidė, kodėl nusprendė imtis labdaringos veiklos. „Dėkoju likimui už šitą moterį (Mariją Dubickienę, – DELFI) didele širdim, o ne tik didele šypsena. Grįžusi į Lietuvą aš matau, kaip gyvena mūsų sergantys vaikai, o tokių vaizdų Lietuvoje jau labai seniai nebeturėtų būti. Man tai skaudu, aš noriu, kad mano vaikai matytų Lietuvą gražią. Manau, kad jei visi susirinksime ir padėsime vieni kitiems – galime padaryti didžiulį pokytį. Aš tuo labai tikiu ir noriu, kad ir jūs patikėtumėte“, – renginyje kalbėjo G. Rusytė.

„Prie fondo „Saulės smiltys" veiklos prisidedu nuo pat jo gyvavimo pradžios. Tai labai tyras ir kilnus fondas, kuris gelbsti vis daugiau infekcinėmis ligomis sergancių vaikų, kūdikių, socialinės rizikos šeimų. Lietuvoje šiam sektoriui ypatingai reikalinga parama, nes Sveikatos ministerija visiškai neskiria biudžeto šių vaikų socialinei pagalbai, psichologams ar aplinkos gerinimui“, - anksčiau sakė G. Rusytė.

Šiuo metu Prancūzijoje gyvenanti moteris į Lietuvą vis sugrįžta vedina labdaros ir socialinių akcijų. Tuo tikslu ji pristato ir naują tęstinį projektą „Jewels for Children“.

„Projekto tikslas yra paskatinti juvelyrikos sektorių aukoti savus dirbinius. Be to, žmonės galės aukoti jiems nereikalingus papuošalus, kaip vienas likęs auskaras, sutrūkusi grandinėlė, mediniai karoliai, ar bet koks jiems patiems nereikalingas papuošalas. Šie papuošalai bus perdirbami į naujus dirbinius ir parduodami metiniame aukcione. Tokius aukcionus planuoju organizuoti ir Paryžiuje – šią idėją brandinau labai ilgai, pagaliau judu jos įgyvendinimo link“, - džiaugėsi G. Rusytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)