Kelionės gide tapo televizijos ir radijo laidų vedėja Ieva Stasiulevičiūtė, rašoma pranešime spaudai.

Iš Prosecco vynuogių pagaminto nealkoholinio putojančio vyno pristatymo metu garsūs žmonės leidosi į pažintį su italų kultūra ir skoniais. Tarp jų – verslininkė Viktorija Siegel-Suodaitė su vyru verslininku Laurynu Suodaičiu, vizažo meistrė, dainininkė Oksana Pikul-Jasaitienė, dainininkė Nijolė Pareigytė-Rukaitienė, televizijos laidų vedėja, modelis Dijora Petrikonytė, mados tinklaraštininkė Gabija Varnaitė. Vakarui įpusėjus svečiai klausėsi Italijoje žinomos lietuvių atlikėjos Marijos Popadnicenko – „Popa“ dainų.

Renginio metu svečiai, trumpam nusikėlę į Italiją, susipažino su maisto ir gėrimų derinimo tendencijomis, ragavo italų mėgstamus patiekalus iš specialiai šiam vakarui sukurto meniu: užkandžius su jūros gėrybėmis (krevetėmis, aštuonkojais), bruschetta, desertus tiramisu ir panna cotta.

Garsus virtuvės šefas italas Federico Meschino tikina, kad tinkamas maisto ir gėrimų derinys pagyvina skonius, sužadina emocijas, dažnai net pakelia nuotaiką. Be to, jis atkreipia dėmesį, jog vis populiarėjant sveikos gyvensenos kultūrai, nealkoholiniai gėrimai yra nauja sveikesnė prie maisto derinamų gėrimų alternatyva.

„Tiek ant gurmanų, tiek ant putojančio vyno mėgėjų stalų neretai atsiranda nealkoholinis putojantis vynas, kurį dažnas derina su mėgstamais patiekalais. Šis gėrimas padeda atskleisti risotto, žuvies, daržovių ar baltos mėsos patiekalų, desertų skonius. Daugelis tinkamai suderinę maistą ir gėrimus nustemba, kaip atsiskleidžia ne tik patiekalo, bet ir nealkoholinio putojančio vyno skonis. Be to, toks gėrimas suteikia galimybę mėgautis originaliu skoniu kartu renkantis sveikesnį gyvenimo būdą“, – pasakoja F. Meschino.

Anot F. Meschino, itališkų skonių degustaciją surengti galima ir namuose. Tai padaryti garsus šefas rekomenduoja gaminant nesudėtingą itališką užkandį – focaccia duoneles su figomis ir pecorino sūriu.

Focaccia duonelės su figomis ir pecorino sūriu

Ingredientai:

300 g miltų
200 g pilno grūdo miltų
250 g pecorino sūrio
150 g cukraus
300 g figų
150 g aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus
25 g kepimo miltelių
Pusės citrinos sulčių
1 arbatinio šaukštelio cukraus
Salotų lapų
Žiupsnelio druskos

Gaminimas:

Miltus sumaišyti su 270 g vandens, 30 g alyvuogių aliejaus, 8 g druskos, kepimo milteliais ir cukrumi. Kepimo indą ištepti aliejumi. Į indą kloti paruoštą tešlą, aliejumi lengvai patepti jos viršų. Apvynioti maistine plėvele ir palikti šaldytuve 30 minučių.

Nuluptas figas supjaustyti ir virti puode su cukrumi. Leisti 15 minučių atvėsti. Įpilti pusės citrinos sultis ir troškinti ant vidutinės ugnies 20 minučių, retkarčiais maišant ir nuimant nuo paviršiaus susidariusias putas. Jei nėra laiko paruošti figų uogienę, ją nusipirkti galima parduotuvėje.

Iš paruoštos tešlos suformuoti kamuoliukus, juos sudėti į aliejumi išteptą formą ir palikti dar pusvalandžiui.

Kol tešlos kamuoliukai kyla, galima ruošti padažą. Jam reikės 80 g aliejaus, 20 g vandens ir 10 g druskos.

Kai kamuoliukai pakyla, suminkyti juos į mažas focaccia duoneles ir sudėti į du aliejumi išteptus kepimo indus. Duonelių viršų patepti dalimi paruošto padažo. Palikti dar 15 minučių.

Kamuoliukus kepti iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių – vieną kepimo indą dedant žemiau, kitą – aukščiau. Praėjus pusei laiko, kepimo indus sukeisti vietomis.

Iškepusias focaccia duoneles ištepti paruoštu padažu ir palikti atvėsti.

Atvėsusias perpjauti per pusę horizontaliai, įdėti salotų lapų, po šaukštą paruošto figų džemo, pecorino sūrio gabaliukų.

Patiekti juos galima ir su džemu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)