„Delfi“ T. Šimkus pasakojo, kad su savo išrinktąja I. Gilvydyte susipažino prieš 11 metų, Vilniaus universiteto (VU) stovykloje. Kartu jiedu studijavo ekonomiką ir nuo pat pirmųjų dienų tapo draugais.

„Mūsų pažintis buvo unikali. Aš augau su dvyniu broliu, o Ieva su dvynuke sese. Skirtumas tik tas, kad mes esame ne visai vienodi, o Ieva su sese – identiškos. Buvo tiesiog neįmanoma nepastebėti šių gražių dvynukių. Dabar jau aštunti metai, kai esame kartu su Ieva“, – šypsojosi T. Šimkus.

T. Šimkaus ir I. Galvydytės vestuvių akimirkos – galerijoje:

Bažnyčia pasirinkta dėl jautrios priežasties

Fotografas neslėpė, kad jam patinka paprastumas ir autentiškumas, todėl galvodamas apie sužadėtuves su mylimąja nenorėjo prabangos ar pompastikos.

„Jokių Eifelio bokštų ar egzotiškų Maldyvų fono, todėl pasipiršau visai paprastai, besivaikščiodamas su Ieva Pučkorių atodangos pažintiniu taku. Tai įvyko 2022 m. lapkritį“, – sakė T. Šimkus.

Pašnekovas neslėpė, kad dirbant fotografijos srityje jam teko matyti daugiau nei 100 vestuvių, tačiau paklaustas, kaip jautėsi šiandien, kai atsidūrė kitoje barikadų pusėje ir pačiam teko pozuoti prieš fotoobjektyvus, T. Šimkus neslėpė – savo šventėje būti modeliais yra kiek neįprasta.

„Vis dėlto turint tiek patirties, aš puikiai suprantu visą vestuvių eigą, tad tikiuosi, kad viskas bus linksma ir paprasta. Mūsų akimirkas užfiksavo geras draugas Dovydas Lopetaitis, kurio buvimas leido jaustis visiškai laisvai“, – pasakojo T. Šimkus.

Šventės dieną pašnekovas rengėsi Paulius Stumbros išrinktu kostiumu, o I. Gilvydytę puošė Egidijus Rainys.

„Tiesa, iki ceremonijos nežinojau, kaip atrodys Ieva, tai man buvo staigmena. O aš pasirinkau stilingą, bet kartu ir paprastą kostiumo variantą, nes nenorėjau pernelyg išsiskirti. Be to, labai džiaugiamės pasirinkę juvelyrę Viktoriją iš „Formés Fine Jewelry“, tiek žiedų, tiek papuošalų gamybai“, – sakė T. Šimkus.

O vestuvinius žiedus jie sumainė tradiciškai, Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčioje, Vilniuje. T. Šimkus teigė, kad ši vieta jam yra ypatingai brangi, nes joje lankydavosi su savo seneliu, kuris jam buvo kaip tėtis.

„Nuo vaikystės svajojau čia ir susituokti. Be to, vestuvių data yra reikšminga, nes tą pačią dieną prieš aštuonerius metus prasidėjo mūsų draugystė“, – kalbėjo T. Šimkus.

Vestuvių šventė modernioje vietoje

Žinomas fotografas paatviravo, kad per pastaruosius metus su mylimąja G. Gilvydyte aiškiai suprato, kad nenori ilgų, kelias dienas trunkančių vestuvių.

„Mūsų pasirinkimas – modernios, vienos dienos vestuvės be nakvynės, kurias rengiame įspūdingoje erdvėje „Aero City“. Ši vieta mus sužavėjo savo modernumu ir erdve, o viduryje salės pastatytas dar ir lėktuvas. Pagalvojome, jog tai gali simbolizuoti mūsų meilę kelionėms.

Šventės vietoje galima išvysti modernų stilių, natūralių atspalvių dekoracijas. Dekoratorių komanda „Deko Code“ pasirūpino, jog viskas atrodytų nepriekaištingai“, – sakė pašnekovas.

Vakare naujos šeimos dar laukia vestuvinė programa, kurią ves Justinas Malinauskas. Šventę papuoš neįprastas vakarėlis, vis dėlto fotografas teigė negalintis atskleisti visų detalių.

„Vidurnaktį pasirodys ir dar vienas atlikėjas, bus tikrai linksma!“ – šypsojosi T. Šimkus, kuris po vestuvių su žmona planuoja kelti sparnus į Seišelius ir juose kopinėti medų.