„Aš, Gitanas Nausėda, prisiekiu Tautai būti ištikimas Lietuvos Respublikai ir Konstitucijai, gerbti ir vykdyti įstatymus, saugoti Lietuvos žemių vientisumą, prisiekiu sąžiningai eiti savo pareigas ir būti visiems lygiai teisingas, prisiekiu visomis išgalėmis stiprinti Lietuvos nepriklausomybę, tarnauti Tėvynei, demokratijai, Lietuvos žmonių gerovei. Tepadeda man Dievas!“, – prisiekė G. Nausėda.

Netrukus po to, kai buvo pasakyti šie G. Nausėdos žodžiai, fotografai užfiksavo itin jautrią akimirką, pirmosios ponios ir prezidento bučinį. Šis gestas buvo tarsi nebyli padėka žmonai už ilgametę paramą.

Diana Nausėdienė, Gitanas Nausėda

Perrinktojo G. Nausėdos inauguracijos ceremonijoje sveikinimo žodį tarė ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Ji sakė, jog su prezidento institucija visuomenė sieja didelius lūkesčius. Tačiau, anot jos, tai gali skatinti pagundas „ne tik žadėti, bet ir veltis į institucinę konkurenciją“.

Todėl, akcentuodama buvusio šalies vadovo Valdo Adamkaus žodžius, parlamento vadovė pabrėžė – „vieno žmogaus, net ir prezidento, galių niekada neužteks padaryti stebuklui“. Anot parlamento vadovės, per daugiau kaip trisdešimt Lietuvos nepriklausomybės metų prezidento institucija brendo ir formavosi, patyrė įvairių sukrėtimų.

„Turėjome skirtingų, skirtingai veikusių prezidentų, kurių įtaka Lietuvos valstybingumo raidai taip pat buvo skirtinga“, – vertindama ankstesnių šalies vadovų kadencijas kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos priesaikos priėmimo ceremonija – galerijoje: