„Nustebinau net komandoje žaidžiančius vietinius graikus, kad pasirinkau atostogauti ne jų šalyje, – pranešime spaudai juokiasi krepšininkas. – Jei būtume dviese, su Lina galbūt ir liktumėme Graikijoje, keliautumėme po jai priklausančias, itin gražia gamta pasižyminčias salas. Pagausėjus šeimai, renkamės kiek kitokias atostogas, o pagal tokioms atostogoms reikalingas paslaugas ir pramogas niekur geriau nei Turkijoje nesiūloma“.

Pasirinkimai pateisino visus lūkesčius

Pasibaigus sezonui, Graikijoje krepšininkas neužsibuvo. Jis su žmona Lina ir 2,5 metų amžiaus sūnumi Jonu atostogavo natūralia gamta ir golfo klubais garsėjančiame Beleko kurorte netoli Antalijos. Savaitei šeimos namais tapo penkių žvaigždučių viešbutis, kurį pasirinko pagal šeimos poreikius.

„Mūsų sūnus mėgsta vandenį, todėl buvo svarbu, kad mūsų lauktų šilti baseinai. Taip pat buvo būtinas ir vaikams pritaikytas maitinimas. Džiaugiamės, kad viešbučio „Cullinan“ restoranas pateisino ne tik sūnaus poreikius, bet paliko įspūdį ir mums su Lina – kasdien galėjome rinktis itin kokybiškus graikų, japonų, italų ir kitų šalių virtuvių patiekalus. Viskas Turkijoje pateisino lūkesčius – šįkart tikrai neturėjome prie ko prikibti“, – pasakoja vienas geriausių šio sezono Atėnų AEK klubo žaidėjų.

Žavi vietinių svetingumas

Ši kelionė į Turkiją M. Kuzminskui – toli gražu ne pirma. Anksčiau krepšininkas jau kelis kartus atostogavo šioje šalyje, o 2022-2023 metais žaidė Turkijos Izmiro „Pınar Karşıyaka“ klube. Anot jo, čia itin malonų įspūdį palieka vietinių svetingumas.

„Tiek tada, kai žaidžiau Turkijoje, tiek keliaudamas į šią šalį atostogoms visada pastebiu, kad čia vietiniai nuolat stengsis pagelbėti turistams. Taip pat niekur nemačiau labiau vaikus mylinčių žmonių. Visi viešbučių ir aptarnavimo sektoriaus darbuotojai bei vietiniai pakalbina mažuosius, duoda kokį suvenyrą pažaisti. Šis turkų bruožas labai žavi“, – atvirauja krepšininkas.

Kelionės su šeima – ypatingos

M. Kuzminskas šiomis atostogomis džiaugiasi ir dėl to, kad dar kartą keliavo su mažuoju. Tai buvo galimybė dar kartą įsitikinti, kad vaikai – priežastis keliauti, o ne atvirkščiai.

„Labai smagiai galėjome leisti laiką ir ilsėtis kartu apie nieką daugiau negalvodami. Kai vienoje vietoje buvo užtikrintos visos paslaugos, galėjome visą dėmesį ir laiką skirti sūnui. Džiaugiuosi, kad viskas pavyko. Net oro temperatūra nebuvo nei per aukšta, nei per žema. Dar čia sugrįšime ne kartą“, – įsitikinęs pašnekovas.

Inga Aukštuolytė, „Tez Tour“ ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė sako, jog jau ne vienerius metus Turkija išlieka populiariausių Lietuvos keliautojų krypčių viršuje.

„Turkijos kurortai traukia turistus natūralaus grožio paplūdimiais, skaidria jūra, puikia išvystyta infrastruktūra, „viskas įskaičiuota“ poilsiu. Žvelgiant į pardavimų statistiką, ši turistų pamėgta šalis ir šiais metais išliks populiariausia vasaros kelionių kryptimi“, – sako I. Aukštuolytė.

Atostogų laiką derino prie rinktinės planų

Kelionėje krepšininkas netikėtai sutiko ir daugiau lietuvių, su vienu jų – Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinės žaidėju Tadu Kumeliausku ir jo šeima praleido kelias smagias dienas.

Pratęsti atostogas Turkijoje neleido įsipareigojimai šalies nacionalinei krepšinio rinktinei. Jau birželio 16 d. prasidės pasirengimas atrankos turnyrui į Paryžiaus olimpines žaidynes, o ruoštis pagal individualų planą reikia pradėti dar anksčiau.

„Kai rungtyniauji užsienyje, pasiilgsti Lietuvos, jau greitai startuoja rinktinės stovykla, tad šįkart savaitė buvo optimalus laikotarpis. Jei ne tai, dar porą dienų paatostogauti būtų buvę pats tas“, – sako M. Kuzminskas bei priduria, kad sportinės rutinos nepamiršo ir atostogų metu: kasdien lankydavosi viešbučio sporto klube, žaisdavo golfą.