„Grupė „Delfinai“ 2001 – 2021 m.

Mane šiandien aplankė mano kolega, su kuriuo įkūrėme grupę „Delfinai“. Nesimatėme jau 10 metų...

Jei dar atsimenate, jo pravardė buvo Sweetas. Taigi, Stano ir Sweetas!“ – smagiai bendrą nuotrauką su bičiuliu komentavo atlikėjas.

Daug prisiminimų keliantis koliažas greitai sulaukė reakcijų socialiniuose tinkluose. Stano gerbėjai neslėpė, kad mielai apsilankytų grupės „Delfinai“ koncerte, jei tik ši vėl atsikurtų.

Delfi primena, kad narys Sweetas grupę paliko 2003 m. Kaip tuomet buvo skelbiamas, jaunas vaikinas išvyko dirbti ir mokytis į Rusiją. Klavišais grupėje nuo pat jos susikūrimo (2000 m. birželio 12 d.) grojęs muzikantas po ilgų svarstymų pasirinko fotografijos meno studijas ir darbą tėvų fotostudijoje.

„Nesvarbu, kur Sweetas bebūtų, aš visada laikysiu jį savo grupės nariu. Atsisveikindamas pasakiau jam, kad kai tik sugalvos grįžti, jis vėl galės prisijungti prie „Delfinų“, – prieš daugelį metų sakė grupės lyderis Stano.

Stano

Abu dueto nariai yra gimę tą pačią dieną – 1981 m. lapkričio 25-ąją, gal todėl juos siejo ne tik darbas, bet ir draugystė.

„Man liūdna dėl to, kad išvyko ne tik grupės narys, bet ir geriausias mano draugas. Jau dabar man jo labai trūksta. Nors norėjau, kad Sweetas pasiliktų, nesu toks egoistas, kad bandyčiau jį atkalbėti nuo to, kas jam išties labai svarbu“, – 2003 m. sakė Stano.

Stano įrašų studija

Netrukus po Sweeto išvykimo, prie grupės prisijungė nauji nariai. Vokalistas Stano į „Delfinus“ pasikvietė gitaristą Darių ir klavišininką Andrių.

„Delfinai“ Lietuvos muzikinėje padangėje debiutavo su singlu „Svajonės“, kurį įrašyti padėjo garsus prodiuseris Algis Drėma. Pirmoji grupės daina tapo vienu iš grojamiausių kūrinių Lietuvos radijo stočių eteryje. Netrukus po to dar ne vienas ambicingos grupės singlas radijo stočių topuose puikavosi pirmose vietose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)