Klaipėdos apygardos prokuratūroje dėl grasinimų nužudyti pradėtas ikiteisminis tyrimas, rašo 15min.lt.

Konfliktas tarp J. Butnoriaus bei jo žmonos Gražinos ir M. Radzevičienės į viešumą iškilo po „Auksinių svogūnų“ filmavimo. Renginyje dalyvavusi buvusi atlikėja Milisandra apkaltinta grasinimais – esą jau šeštus metus puola sutuoktinio kolegos šeimą.

Tai, kad situacija ir toliau lieka įtempta, „Delfi“ patvirtino pats J. Butnorius. Žinomas vyras neslėpė, kad konfliktas šiuo metu tvarkomas per teisėsaugos institucijas, bet daugiau plėstis šia tema nepanoro.

„Norėčiau susilaikyti nuo plačių komentarų. Taip, viskas yra tvarkoma, viskas vyksta. Bet daugiau nesinori nieko komentuoti“, – teigė pašnekovas.

„Auksinių svogūnų“ filmavime, „Delfi“ duomenimis, Juozas kartu su žmona Gražina sėdėjo pirmoje eilėje. Antroje eilėje už jų buvo pasodinta Milisandra. Anot J. Butnoriaus, net ir renginio metu moteris sugebėjo apdalinti porą įžeidimais. Savo išgyvenimais pora pasidalijo instagrame. „Delfi“ sulaukė leidimo šiais įrašais su savo skaitytojais.

„Mano brangioji žmona išplatino pirmuosius pranešimus apie tai, kas vyksta mūsų gyvenime. Niekada nenorėjome šito dalyko eskaluoti, nenorėjome viešinti ir kelti savo problemų į viešumą. Tačiau dabar esame priversti tai padaryti. Kas nežinote, ką mano žmona yra papasakojusi, papasakosiu plačiau. Pastarąsias dvi dienas po „Auksinių svogūnų gyvenu nepatraukdamas telefono nuo ausies. Telefonas pastoviai pajungtas ant įkrovimo funkcijos. Nes skambučiai liejasi vau. Esmė yra ta, kad tiek palaikymo iš jūsų tikrai nesitikėjome. Tačiau dabar mes jaučiamės dar tvirtesni, žinome, kad viską darome gerai. Taip, situacija labai liūdna, labai niūri ir dabartinėje nūdienoje nelabai nelabai norisi jūsų užversti kitomis problemomis.

Situacija ta, kad pastaruosiuos šešerius metus mes esame terorizuojami už nieką. Mes bandome rasti problema, rasti atsakymą į klausimą – už ką? Ta persona, ponia Milisandra, kuri neadekvačiai elgiasi, skambinėja naktimis žinutes. Mes turime daug medžiagos. Tai yra monologai, be jokio atsako. Mes tiesiog nepildavome žibalo į ugnį. Pastoviai būdavome puolami. Labiausiai – mano žmona. Paskui pradėjo pulti mane, pulti mūsų vaikus, mano žmoną, kai ji laukės. Galiausiai per „Auksinius svogūnus“ visa šita pradėjo skleisti žmonėms. Kaip ji nori mus nužudyti, pakasti, užmušti. Vakarienėje, „after party“ tą patį darė. Daug žmonių man skambino, sulaukėme palaikymo.

Manau, kad dabar laukia įdomi istorija. Žiūrėsime, kaip čia viskas bus. Kaip ir minėjau, procesiniai dokumentai yra pradėti ruošti. Yra visi liudininkai. Noriu palinkėti, kad niekada niekam netektų susidurti su tokiais dalykais gyvenime. Šeimoje ramybė yra pats svarbiausias dalykas. Ir dėl šitos priežasties nusprendėme visa tai iškelti į viršų. Labai tikimės, kad šitas taško padėjimas sakinio gale užbaigs šitą istoriją. Ir leis mums namuose turėti ramybę“, – kalbėjo J. Butnorius.

Atgailavo dėl savo elgesio

Nors Milisandra, pirmą kartą viešai prabilusi laidoje „Srovės“ atgailavo dėl savo žodžių, Juozui ir jo žmonai Gražinai tai nepasirodė nuoširdu.

Pora apsilankė laidoje „KK2“ ir papasakojo apie konfliktą plačiau. Taip pat išsakė, ką apie tai mano Milisandros vyras, Juozo bendražygis Algirdas Radzevičius.

Remiantis Gražinos ir Juozo Butnorių pasakojimu, Milisandros Radzevičienės patyčios, kaltinimai ir grasinimai tęsiasi apie šešerius metus. Moteris rašo įžeidžiančias žinutes, skambina iš vyro telefono numerio, grasina Butnoriams mirtimi.

Apie situaciją ir sutuoktinės veiksmus Juozas Butnorius papasakojo kolegai Algiui Radzevičiui ir paprašė, kad jis pasišnekėtų su sutuoktine.

„Dažniausiai būdavo, kad Algis ilsėdavosi namie arba būdavo kur kitur, jie nebūdavo kartu“, – laidoje „KK2“ sakė Butnoriai.

Kilus skandalui grupės „Patruliai“ nariai išplatino bendrą pareiškimą. Jame A. Radzevičius aiškiai išsako, kad yra Juozo ir Gražinos, o ne savo sutuoktinės pusėje.

„Mano žmona padėjo tašką kelių metų istorijoje šmeiždama Juozo šeimą. Situacija atrodo labai keista, kaip mes kartu, o šeimos taip. Privalau išreikšti savo poziciją. Aš palaikau visiškai Juozo šeimą“, – viešame įraše sakė A. Radzevičius.

Tokie jo žodžiai pradžiugino Gražiną ir Juozą Butnorius.

„Mes labai džiaugiamės, kad jis šitą situaciją žino ir supranta, palaiko mūsų šeimą. Suprantu, kodėl jis susilaiko nuo tolimesnių dalykų. Suprantu, kad tai yra jo vaiko mama ir žinot... Aš žinau, kad jam skaudu. Taip ir palikim“, – apie sudėtingą situaciją nedaugžodžiavo J. Butnorius.