Pačiame Kauno senamiestyje, netoli Kauno pilies atsidarė naujas vėlyvųjų pusryčių restoranėlis „MUSÙ“. Pasak vietos savininkų Julijos ir Vitalijaus, šis šeimos verslas – tai ilgai puoselėta svajonė, kuri užgimė per medaus mėnesį, nors tuomet pora dar nežinojo, ar iš tiesų kada nors ją įgyvendins, rašoma pranešime spaudai.

„Pavadinimas gimė per medaus mėnesį. Tuo metu dar nebuvome tikri, ar išvis kažką darysime, tačiau aš visuomet žinojau, jog jei ir kažką vystysiu, tai tik kartu su savo vyru. Taip automatiškai galvoje susiformavo „MUSÙ“ pavadinimas, na, o jau atšokus vestuves, gerokai po metų atėjo etapas, kuomet abu pajautėme, kad darosi nuobodu, reikėjo iššūkių, ugnelės ir aš pasakiau, kad darom!“ – pirmąsias idėjos užuomazgas prisiminė Julija.

Restoranėlio atidarymas

Patalpas, esančias netoli Kauno pilies, pora surado netikėtai, praėjusių metų rudenį į Kauną atvykę pažiūrėti „Žalgirio“ rungtynių. Tuo metu, dar gyvendami Vilniuje, jie pro langą įvertino nuomojamą erdvę, kitą dieną susitarė susitikti su savininkais, o netrukus gimė ir pats svarbiausias, daug drąsos pareikalavęs sprendimas – persikelti į Kauną ir pradėti pildyti svajonę.

„Tą akimirką, kai sėdėjome mašinoje po susitikimo, tylėjome ir galvojome: o ką darom dabar? Negi gyvenime viską keičiam? Aišku, prie idėjos keltis į Kauną nemažai prisidėjau ir aš, nes jau daug metų įkalbinėjau užkietėjusį savo vilnietį vyrą pabandyti. Ir nors jis sakė, kad to niekada nebus, štai mes čia.

Persikėlėme į Kauną ir pradėjom darbus. Niekada nebūtume pagalvoję, kad viskas truks taip ilgai. Daug kartų kalbėjome, kad galėjome laiku sustoti, bet taip ir nesustojome, kol atėjome iki šios akimirkos. Ši vieta iš mūsų pareikalavo visų jėgų, čia sudėtos viso gyvenimo svajonės ir dar šiek tiek daugiau“, – tikino Julija.

Atidarymo akimirkos:

Į atidarymo šventę susirinko žinomi kauniečiai, pramogų bei verslo pasaulio atstovai. Renginio nepraleido grožio specialistė Gintarė Armalė, maisto tinklaraštininkė Dovilė Dūdaitė ir verslininkė A. Meschino su sūnumi. Pastaroji savo socialiniuose tinkluose dalinosi sveikinimais restoranėlio savininkams, nes Vitalijus – buvęs „Užupio picerijos“ darbuotojas, ilgus metus dirbęs kaip padavėjas, vėliau – administratoriumi.

„Daugelis mūsų klausia, kodėl pasirinkome būtent vėlyvųjų pusryčių, dar kitaip vadinamą „brunch“ konceptą, tačiau atsakymas labai paprastas – mes patys esame tie, kurie pusryčius galėtų valgyti iki pat vakaro.

Gyvendami Vilniuje pamatėme, kad sostinėje gausu pasirinkimo, kur papusryčiauti, tad aš, kaip savo miestą mylinti kaunietė, norėjau plėsti vėlyvųjų pusryčių kultūrą, matyti laimingas šeimas prie pusryčių stalo, draugus ir kolegas, draugystę švenčiančius kiekvieną dieną“, – pasakojo Julija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją