Pagal garsiosios Miuncheno šventės tradicijas surengtame renginyje, anot pašnekovės, netrūko nieko – vokiška muzika, šokiai ir valgių degustacija įtraukė visus, rašoma pranešime spaudai.
„Nuotaikos niekas negali sugadinti, kai išbandai ką nors naujo!, – neabejoja švenčių planuotoja Inga Budrienė. – Kitas kultūras tikrai geriausiai pažinti per jų tradicijas – ypač maistą bei renginius“.
„Žmonės, architektūra ir žinoma maistas - neatsiejama kito krašto, kitos kultūros dalis. Su šeima labai mėgstame keliones, pasivaikščiojimus nepažįstamomis gatvėmis, pokalbius su vietiniais žmonėmis, įvairiausių patiekalų degustacijas. Per gyvą bendravimą atrandi naujų potyrių, atsiskleidžia platesni horizontai“, – pritaria ir aktorė Sandra Daukšaitė – Petrulėnė.
Dainininkė Vasha – įvairių pasaulio virtuvių žinovė, neabejojanti, jog būtent per tai lengviausiai perprasti kitų kraštų įpročius.
Šokėja Eglė Straleckaitė – Domarkė su mama visai neseniai vyko į pažintinę kelionę, kurios maršrutas driekėsi ir per Vokietiją.
„Tai oktoberfestui buvau pasiruošusi! – juokauja žinoma moteris, – Labai mėgstu keliauti. Bet ne tik į šiltus kraštus. Kartais reikia ir kitokių potyrių – ne tik saulės“.
E.Straleckaitė – Daugėlė prieš išvykas stengiasi kuo daugiau sužinoti apie planuojamą aplankyti vietovę, o informacijos ieško ne tik internete, bet ir knygose ar filmuose. Itin vertingu dalyku ji laiko ir bičiulystę su žmonėmis, gyvenančiais tame krašte, kurį norima geriau pažinti.
„Tuomet pamatai ne tik turistines vietas“, – paaiškina pašnekovė.
Žinomas veterinaras Paulius Morkūnas prieš kiekvieną kelionę atidžiai padaro „namų darbus“. Anot jo, galimybė sudalyvauti užsienyje rengiamuose festivaliuose ar didelėse šventėse – puiki proga pamatyti ir prisiliesti prie kitokios kultūros.
Aktorė Redita Dominaitytė įvairių kraštų papročius pažįsta ne tik per maistą, muziką, bet ir per meną, autentiškus rankdarbius, bažnyčias ir... kapines.
„Tai taip pat reikšminga kiekvienos kultūros dalis, – neabejoja pašnekovė, – Mėgstu užsukti į nedideles krautuvėles, įsigyti joje ką nors tokio, kas būtų labai vietinio bei negalėtum rasti kitur. Pavyzdžiui, neseniai aplankytą Siciliją man primins rankų darbo piniginė“.
Dainininkė Rasa Kaušiūtė nemažai pasaulio pažino ir per darbą – ji arba jos mokiniai ne kartą yra dalyvavę muzikiniuose konkursuose užsienyje.
„Vokietijoje su choru gyvenome ir dirbome net kelis mėnesius. Tai smagu, dalyvaujant renginyje Kaune, buvo pasinerti į prisiminimus“, – kalba atlikėja, kartu su draugais ir kolegomis jaukiai įsitaisiusi vienoje iš trijų šildomų „Oktoberfesto“ palapinių.
Nuotaika, anot jos, renginyje buvo pakili. Į viršų kilo Miuncheno šventės simboliu vadinami tradiciniai litriniai bokalai, pripildyti tiek specialiai festivaliui bravaro pagamintu, tiek iš Vokietijos atvežtu proginiu „Spaten“ alumi. Tačiau ne tik jo ragavo „Oktoberfesto“ dalyviai. Šventinės virtuvės šefai siūlė garuojančias, taip pat specialiai į Kauną iš Vokietijos atvežtas „Bratwurst“ veršienos dešreles su bulvių salotomis, itin išalkusiems siūlė kiaulienos karkas, taip pat – tradicinius sūrius šventės riestainius – „pretzelius“.