Oranžinės spalvos drabužiais pasidabinę svečiai atvyko į lauke surengtą pobūvį, kuriame jų laukė smagūs pašnekesiai, šokiai ir vaišės. Tarp svečių buvo galima išvysti ir Artūrą Zuoką su žmona Augusta, kuri skaičiuoja paskutines nėštumo dienas.

Delfi primena, kad Nyderlandų karalystėje balandžio 27-oji yra nacionalinė šventė – Karaliaus diena (nyderl. Koningsdag), nes šią dieną minimas karaliaus Willemo Alexanderio gimtadienis.

Pobūvio akimirkos:

Daug metų šalyje buvo minima Karalienės diena, o 2013 m. balandžio 30 d., inauguravus karaliumi Willemą Alexanderį, nuo 2014 m. švenčiama Karaliaus diena.

Per šią dieną šalies miestų gatvėse vyksta įvairios šventės, blusturgiai. Nyderlandų gatvėse būna daug oranžinės spalvos, nes ji simbolizuoja olandų karališkosios šeimos, Orange-Nassau dinastijos rūmus. Ypatinga proga paminėta ir Nyderlandų karalystės ambasadoje, esančioje Lietuvoje. Į iškilmingą renginį rinkosi garbūs svečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją