Apie savo patirtis M. Daikerytė papasakojo laidoje „Aš Ikona“, kurioje naujausia informacija apie keliones ir kokias šalis galime aplankyti, pasidalino ir kelionių ekspertė Rasa Levickaitė.

Ar keliaujant jauteisi saugi? Ar viešbučiai gerai pasirengę ir kaip atrodė oro uostas?

Milita: jaučiausi stabiliai, kadangi mes pirkome kelionę tik tada, kai pasidarėme COVID-19 testus ir jie parodė, kad mes turime labai daug antikūnų: tiek aš, tiek mano draugas. Ir tai reiškia, kad mes jau esame prasirgę ir ne tik mes neapkrėsime kitų žmonių, bet ir patys turime tik labai mažą galimybę virusu užsikrėsti dar kartą.

Net ir grįžtant į Lietuvą buvo daromas testas. Būnant saloje sužinojome, kad joje nėra nė vieno sergančio šiuo virusu. Reikalavimai panašūs, kaip visame pasaulyje: kaukės, atstumai, jokio būriavimosi šalia barų ar restoranų. Oro uostai tuštesni, nes yra mažiau skrydžių, bet visa kita labai standartiška.

Ar teko sulaukti neigiamų atsiliepimų ir komentarų dėl savo kelionių šiuo metu?

Milita: mano auditorija yra nemaža ir joje visada bet kokia tema atsiranda komentatorių, kurie pareiškia neigiamą nuomonę. Esu prie to pripratusi ir stengiuosi tokius dalykus praleisti pro ausis, nekreipti į tai dėmesio. Tad tokių pavienių tikrai buvo. Bet šį kartą buvo gana keista, kad negatyvių komentarų susilaukiau tikrai ganėtinai mažai.

Tuo metu Lietuvoje buvo pačios koronaviruso piko dienos, kai susirgimų skaičius per dieną siekė 4000. Savo paskyroje rašiau, kad atsižvelgus į situaciją, kai prekybos centrai lūžo nuo žmonių srauto, būti izoliuotai saloje, kuri yra COVID FREE, būti toliau nuo Lietuvos, savo šeimos, giminių, senelių, draugų yra daug saugiau nei važinėti po prekybos centrus ar savo tėvų namus.

Kokia turizmo situacija yra šiuo metu?

Rasa: šiai dienai turizmo situacija yra šiek tiek gerėjanti. Bet, aišku, šalys taiko skirtingus apribojimus. COVID FREE šalių yra labai mažai ir Lietuvos rodiklis, lyginant su kitų Europos šalių, yra nepaprastai aukštas. Dėl to lietuvių turistai nėra labai pageidaujami.

Kur šiuo metu galima būtų nukeliauti, kur būtų pakankamai saugu?

Rasa: tai būtų Tenerifė, Maldyvai, salos, kurios yra draugiškos šalys turizmui ir turi ilgametę turizmo patirtį, infrastruktūrą ir labai laukia turistų, nes jie generuoja turbūt didžiausias šalies pajamas. Dėl to yra priimti tam tikri sprendimai, kokiu būdu saugotis, išlaikyti atstumus, dezinfekcijai ir higienai skiriamas labai didelis dėmesys.

Jeigu kalbant apie organizuotas keliones, tai šiuo metu negalima nuvykti niekur, nes viskas yra atšaukta. Na, bet jau nuo vasario yra planuojami skrydžiai į Tenerifę, Veroną, o ne tiesiogiai taip pat galima skristi į Tenerifę, Maldyvus, Jungtinius Arabų Emyratus, Dominikos Respubliką.

Visą „Aš Ikona“ laidą apie Militos atostogas ir keliones į užsienį pandemijos metu galite pamatyti straipsnio viršuje.