Šį savaitgalį Vilniaus senamiesčio širdyje esančio atsinaujinusio viešbučio „Radisson Collection Astorija Hotel“ restorane „Astorija Brasserie“ netrūko moteriško žavesio, juoko ir nuoširdžių pokalbių bei gimtadienio sveikinimų. Čia prodiuserė ir prodiuserinės kompanijos „TV Topas“ vadovė V. Poderytė-Bernatavičė artimiausių draugų rate šventė savo gimtadienį, rašoma pranešime spaudai.
Kaip pasakoja moteris, ji nėra iš tų žmonių, kurie nemėgsta gimimo dienų. Priešingai, Vaida teigia, kad gyvenimą reikia švęsti!
„Gimtadienis man visada buvo labai svarbus atskaitos taškas. Artėjant gimimo dienai dažniausiai būnu kiek susimąsčiusi ir panirusi į save, tačiau jos sulaukus nuotaika visada būna pakylėta ir šventiška. Ir visai nesvarbu, kokio šventės formato tais metais norisi – linksmo vakarėlio su draugais ar jaukios vakarienės artimiausių apsupty namuose – nuotaika visada būna puiki“, – pasakoja žinoma moteris.
Metų tėkmė daugybę žmonių, o ypač moteris, neretai gąsdina, tačiau Vaida sako, kad bijoti bėgančių metų visai nėra ko. Svarbiausia – vertinti ir džiaugtis tuo, ką per tuos metus pavyko sukurti.
„Kai buvau 20-ies, 33 metai gal ir atrodė kaip pensija, o dabar suprantu, kad tai tiesiog graži gyvenimo tąsa. Bėgantys metai nėra priešai, atvirkščiai – tik jų dėka pilnėja kiekvieno žmogaus asmeninė patirčių kolekcija, pildosi svajonės, susikuria gražiausi ir svarbiausi dalykai gyvenime – šeima, veikla, išsigrynina tikrasis draugų ratas, susiformuoja asmenybė“, – pasakojo garsi moteris.
Gimtadienio akimirkos – galerijoje:
„Šiandien dienai jaučiuosi labai tvirtai stovinti ant žemės ir žinanti, ko noriu, kas man svarbu, kas man reikalinga. Tas savęs ir savo norų bei tikslų suvokimas yra didelė dovana, nes taip pradedi gyventi ne iš inercijos, o labai sąmoningai“, – pasakoja prodiuserė.
Pasak Vaidos, bėgant metams labai svarbu nepamesti galvos vaikantis jaunystę. Daugybė moterų, pastebėjusios pirmuosius bėgančių metų pėdsakus veide, tuoj puola imtis įvairiausių priemonių, kurios, anot žinomos prodiuserės, kartais turi visiškai priešingą efektą.
„Taip, metams bėgant savimi reikia rūpintis vis atidžiau. Ir kalbu ne tik apie išvaizdą, bet ir apie sveikatą. Štai ir pati nesenai pradėjau reguliariai sportuoti – mokausi žaisti padelį bei golfą. Tačiau tai pradėjau daryti ne dėl kūno linijų, o dėl bendros savijautos, organizmo tonuso. Su metais ateina tas sąmoningumas, kurio dėka daugelyje veiksmų ir pasirinkimų pradedi ieškoti prasmės ir esmės. Be to, labai tikiuosi, kad mano galvos niekada nesusuks madingi norai bandyti aplenkti laiką su injekcijomis ir plastinėmis operacijomis. Tiesą sakant, dažna moteris, padauginusi šių procedūrų, atrodo visai ne jauniau, o tik, deja, juokingai. Aš, pavyzdžiui, nenoriu atrodyti nei jaunesnė, nei vyresnė. Noriu atrodyti laiminga, rami, pasitikinti savimi tame amžiuje, kokiame ir esu“, – dalinosi V. Poderytė-Bernatavičė.
O priežasčių būti laimingai ir ramiai Vaidai tikrai netrūksta – ji augina 10-metį sūnų Atą, prieš daugiau nei metus ištekėjusi antrą kartą jaučiasi mylinti ir mylima, o jos kuriamus projektus lydi sėkmė. Gimimo dieną paminėjusi su artimiausiais šeimos nariai moteris nusprendė, kad tokią gražią sukaktį ji turi paminėti ir pačių artimiausių draugų rate.
„Nesu iš tų žmonių, kurie turi 100 draugų. Man sąvoka „draugas“ yra labai reikšminga ir brangi, tad labai džiaugiuosi, jog šiame gyvenimo taške turiu nedidelį, bet labai patikimą draugų ratą. Su kiekvienu mane sieja ypatingas ryšys, kurį labai branginu ir vertinu. Todėl negalėjau praleisti progos ir nesukviesti artimiausių bičiulių bei sesės pažymėti tokį ypatingą gimtadienį“, – pasakoja Vaida.
Tiek pati Vaida, tiek jos bičiulės yra tikros gero maisto mėgėjos, tad žinoma prodiuserė sumanė suburti visus gurmaniškai vakarienei pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje. Būrys žavių Vaidos bičiulių susirinko į atsinaujinusio viešbučio „Radisson Collection Astorija Hotel“ restoraną „Astorija Brasserie“.
„Man maisto gamyba, vakarienės, degustavimas yra vieni maloniausių ritualų gyvenime. Savo namuose dažnai mėgstu nustebinti artimuosius ypatingomis vakarienėmis ir gardžiais patiekalais, tačiau šio gimtadienio proga nusprendžiau prie puodų nestovėti ir pasimėgauti profesionalų sukurtais kulinariniais šedevrais. Vakarienė buvo nuostabi!“, – kalbėjo V. Poderytė-Bernatavičė.
Atsinaujinusio restorano šefas Vytautas Verkauskas sukūrė patiekalus iš mylimiausių sukaktuvininkės ingredientų – kompanija mėgavosi tuno tartaru su burokėliais, trumais bei migdolais, aštuonkoju su bulvių espuma, česnako traškučiais ir rūkytų paprikų aliejumi bei šokoladiniu mousse su balto šokolado ledais ir avietėmis.
Po gurmaniškos vakarienės gimtadienis tikrai nesibaigė – V. Poderytė-Bernatavičė ir jos kompanija patraukė pažinti naktinio Vilniaus gyvenimo, kuriame taip pat netrūko puikios nuotaikos, šokių ir linksmybių.