Spaudos konferencijos metu Vilniaus miesto merui buvo pateikti ne tik politinę karjerą, bet ir asmeninį gyvenimą liečiantys klausimai.

Uždavus klausimą, kada nusprendė skirtis su antrąja žmona Agne, Remigijus priminė, kad į šiuos klausimus jau atsakė feisbuko įraše.

„Galutinai nusprendžiau skirtis su žmona lapkričio pabaigoje-gruodžio pradžioje. Viešai apie tai paskelbiau sausio mėnesį. Prieš tai su Agne bandėm tartis, kaip sklandžiau viską padaryti. O su Gilma pažįstami esame senokai. Pirmą kartą susitikome kažkokiame viešame renginyje. Kažkiek artimiau pradėjome bendrauti maždaug po Kalėdų, – sakė Remigijus. – Ir ne, tai nėra tarnybinis romanas.“

„Kodėl taip greitai nusprendžiau tuoktis? Tuo metu, kai nusprendėme, kad mūsų santykiai yra tokie, kokius reikėtų deklaruoti viešai – kilo klausimas, o kaip tuos santykius įvardinti? Tad nusprendėme padaryti tai, ko mes iš tikrųjų norime. Tikrai džiaugiuosi, kad priėjome sprendimą tuoktis vien dėl to, kad būtų viskas aišku ir skaidru. Santuoka buvo apgalvotas žingsnis“, – tikino Vilniaus miesto meras.

Reaguodamas į A. Matulaitės prieš kelias dienas paviešintą įrašą apie skyrybas ir netikėtą buvusio vyro santuoką, Remigijus į kalbas nesileido.

„Visa istorija yra vieša ir žinoma. Sprendimas dėl skyrybų priimtas birželio 15 dieną, jo apskundimo terminas baigėsi liepos 15 dieną. Mano santuoka įvyko liepos 21 dieną, – tikino R. Šimašius. – Aš žinau, kas aš esu, kaip viskas vyko, tad interpretuoti nesiruošiu. Nesiruošiu komentuoti to, kas yra neetiška, nesiruošiu būti muilo operos herojumi.“

Meras užsiminė ir apie dabartinę sutuoktinės sveikatą.

„Gilma kurį laiką praleido ligoninėje, buvo atlikti tyrimai. Ačiū Dievui, ne blogiausias scenarijus vystosi, ji išleista namo su vaistais. Aš ne gydytojas, tad nespekuliuosi apie priežastis, tačiau stresas be jokios abejonės daro įtaką“, – kalbėjo R. Šimašius.

Meras prisipažino, kad santuokos jiedu su Gilma vis dar neįregistravo.

„Planavome išvažiuoti į Prancūziją užregistravę santuoką civilinės metrikacijos įstaigoje. Tačiau paradoksali tiesa – kavinėse nesinori pildyti, o namuose, kur gyvename, internetas toks prastas, kad neįmanoma užpildyti. Tai tikiuosi, kad artimiausiomis dienomis tą užpildysime. Bet kokiu atveju, tai – antraeilis dalykas. Santuoka, mano supratimu, yra tarpusavio įsipareigojimas, kuris yra viešas. Tad mes tai ir esam padarę. Džiaugiuosi, kad gavom palaiminimą. Kodėl būtent taip, o ne kitaip? Mums svarbus buvo palaiminimas, mes mylim vienas kitą, dėl to nusprendėme tuoktis. Tai ir padarėme, – spaudos konferencijoje kalbėjo Vilniaus miesto meras. – Tai nėra bažnytinė santuoka, bet tai santuoka, kaip mes ją suprantame ir, ačiū Dievui, visuomenė tai supranta. Pasikartosiu – tai dviejų žmonių įsipareigojimas vienas kitam, kuris yra viešas, visiems suprantamas ir aiškus.“

Paklausus, kada pora pradėjo kartu gyventi, Remigijus sakė, jog visai neseniai.

„Iki šiol ne visi mano daiktai yra perkraustyti pas Gilmą. O kartu gyventi pradėjome po vestuvių“, – tikino R. Šimašius.

Komentatoriai ėmė kalbėti apie tai, kad galbūt tokios greitos įvyko dėl to, kad Gilma laukiasi. R. Šimašius į tai atsakė su šypsena.

„Tetos ir dėdės Lietuvoje mėgsta pasamprotauti apie tokius dalykus. Tad aš šiuos dalykus paliksiu spėlionėms, nei šis, nei tas į tokius klausimus atsakinėti. Jei kažkam labai smalsu, tegul seka, žiūri, kaip čia viskas bus. Galbūt žmonės būtų šiek tiek laimingesni ir patirtų savo, o ne svetimą džiaugsmą. Rūpintųsi, kaip jiems tapti laimingais. O mes esame laimingi, tad spekuliacijas paliksiu spekuliatoriams“, – sakė Remigijus.

Buvusi mero žmona feisbuke rašė, kad jųdviejų atžalos apie Remigijaus ir Gilmos vestuves sužinojo tą pačią dieną, kai buvo apie jas pranešta viešai. R. Šimašius šį pareiškimą neigė.

„Teiginys, kad vaikai apie kitą žmogų sužinojo iš žiniasklaidos, yra neteisingas. Jie sužinojo likus nedaug laiko, bet tikrai ne iš žiniasklaidos ir aš su jais apie tai tikrai kalbėjau, – kalbėjo Vilniaus miesto meras. – Mano ir Gilmos tėvai apie tai taip pat sužinojo neseniai – tai buvo greitas sprendimas, nors ir gerai apgalvotas.“

Iš Prancūzijos trumpam į Lietuvą parskridęs meras sakė, kad sprendimas tuoktis buvo priimtas labai greitai, tačiau, kaip ne kartą paminėjo jis – viskas buvo labai apgalvota, pasverti pliusai ir minusai.

„Tuoktis nusprendėme likus pusantros savaitės iki dienos, kai paskelbėme apie tai viešai. Laikas buvo trumpas, – prisipažino R. Šimašius. – O atostogausime iki savaitgalio. Pirmadienį jau į darbą.“

Merui pabrėžus, kad santykiai tapo asmeniniais tuo metu, kai šalyje buvo griežtas karantinas, buvo neišvengta klausimo – ar R. Šimašius su G. Gylyte bendraudami pažeidė karantino reikalavimus?

„Santykiai gali vykti ir telefonu, ir kitais būdais. Aš galbūt tai paliksiu žmonių fantazijos reikalui. Dar kartą pakartosiu, kad su Gilma pažįstami esame seniai, bet asmeniškiau bendrauti pradėjome po Kalėdų, – spaudos konferencijoje pasakojo meras. – Galiu patvirtinti, kad karantino taisyklių nepažeidžiau.

Agnės Matulaitės įrašas feisbuke sulaukė nemažai dėmesio – ten ji išdėstė savo poziciją skyrybų, bendravimo bei naujosios R. Šimašiaus santuokos klausimais. Tačiau Vilniaus meras šio buvusios sutuoktinės įrašo nekomentavo.

„Turbūt natūralu, kad kai skauda, parašoma įvairių dalykų. Tačiau tai – jos reikalas. Ne man vertinti tai. Ir nevertinsiu. Tai jos apsisprendimas, mano apsisprendimas – toks, koks yra. Tikiuosi, kad vaikų klausimu bendrausime sklandžiai, – sakė jis.

Delfi primena, kad antradienį feisbuke paviešintame įraše Vilniaus miesto meras teigė, jog nei jis, nei jo žmona nėra pasiruošę už savo darbą būti apipilti purvais.

„Aš nesu pasiruošęs, kad supertalentinga, superatsakinga, supervisuomeniška ir superdarbšti mano žmona Gilma būtų žeminama dėl dalykų, kurių nepadarė. Aš Vilniui padariau ir dar galiu padaryti daug. Tačiau ji, tiesiog ramiai dirbdama savo darbą, gali padaryti dar daugiau. Aš meru nebebūsiu po dviejų metų, ji dar ilgai galės kurti nuostabią Vilniaus architektūrą. Bet nei aš, nei ji nesame pasiruošę už tai būti apipilti purvais“, – rašė jis.

Taip pat feisbuke jis atsakė ir į kelis asmeninius klausimus.

Ar Gilma buvo jūsų skyrybų priežastis?

Ne. Suprantu, kad žvelgiant iš šono dabar lengviau susidėlioti kitokius spėjimus, ypač kai jie pakurstomi, bet dar kartą – Gilma nebuvo mūsų santuokos subyrėjimo priežastis.

Kada nusprendėte skirtis?

Tai, kad skyrybos yra viena iš galimybių, buvusiai žmonai sakiau pernai vasarą – ir pokalbyje dviese, ir poros terapijos metu. Atskirai gyvenau nuo praėjusių metų rugsėjo pirmosios – pradžioje dar nebūdamas tikras, kad visam laikui, tačiau žinodamas kad gali būti ir taip. Kad galutinai apsisprendžiau skirtis, Agnei pasakiau lapkričio pabaigoje ar gruodžio pradžioje. Visa kita info – vieša.

Kada su Gilma tapau artimas?

Artimiau bendrauti pradėjome po praėjusių Kalėdų. Tačiau tuomet šis ryšys dar nebuvo toks, kuris būtų deklaruotinas viešai. Kodėl deklaravau tada, kada deklaravau – paaiškinu žemiau.

Palikote vaikus?

Su Agne užauginome jau suaugusią ir iš namų prieš kelerius metus išvykusią Agnės dukrą iš pirmos santuokos, ir iki šiol auginame du mūsų bendrus vaikus. Skyrybų sunkiausia dalis yra ta, kad negaliu nuolat būti su savo vaikais, o tik matytis pagal jų galimybes. Pagal mūsų susitarimą jų gyvenamoji vieta yra su mama – jos bute, kuris iki tol buvo mūsų bendra nuosavybė.

Ar išlaikote savo vaikus?

Taip, be abejo. Mūsų susitarimu tam skiriu alimentus, kurie sudaro pusę mano šiandieninio atlyginimo.

Ką manote apie Agnės viešus teiginius?

Visų pirma noriu pasakyti, kad suprantu, kad Agnei yra skaudu ir emociškai sunku. Labai norėčiau, kad ji būtų laiminga, ir mes galėtume bendrauti bent apie vaikus. Tačiau į viešą santykių aiškinimąsi nesileisiu – aš dėkingas Agnei už kartu nugyventus metus ir už mūsų vaikus, kurių gerovė man be galo svarbi. Ir kurie, beje, apie mano naujus santykius sužinojo iš manęs, o ne iš žiniasklaidos, bet matau, kad tiesa nelabai kam ir berūpi.

Delfi primena, kad Vilniaus miesto meras R. Šimašius liepos 31-ąją feisbuke pranešė apie trečią santuoką su architekte Gilma Teodora Gylyte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (190)