Priėmus netikėtą pasiūlymą – užklupo abejonės

„Kai man paskambino su šiuo pasiūlymu, aš iš karto pasakiau: žiauriai noriu, žiauriai faina – darome. Tik vėliau, padėjusi telefoną, pradėjau galvoti: palauk, juk aš neturiu patirties – kodėl man iš viso pasiūlė? Daug minčių buvo jau po to, kai sutikau, prasidėjo svarstymai, ar aš tikrai galiu“, – kalbėjo Goda Problema, mintimis nusikėlusi į tą dieną, kada jai buvo pasiūlyta tapti naujos „Delfi TV“ laidos veidu.

Vis dėlto, pasak merginos, stiprus noras ir ryžtas nugalėjo visas abejones, kurios jai kilo pradėjus svarstyti apie tai, ar šis visai naujas jai mestas iššūkis Godai bus pakeliamas.

„Problema ta, kad aš pati labai nežiūriu jokių interviu laidų. Iki šios laidos pradžios, nuoširdžiai nebuvau peržiūrėjusi nei vienų Rolando „Nepatogių klausimų“, o tai reiškia, kad aš visiškai neturiu patirties, nežinau, kaip tas pokalbis turi vystytis. Čia ir buvo didysis klaustukas – ar man dabar nerti ir žiūrėti visas laidas, ir mokytis, ar, vis dėlto, išlikti savimi, daryti taip, kaip aš galvoju ir nebandyti būti kažkieno kito tam tikra versija? Nusprendžiau būti visiškai savimi. Su jaunimu kalbėsiu savita kalba“, – teigė „Nauja karta by Nepatogūs klausimai“ vedėja.

Goda Kujavskytė-Problema

Pirmasis pokalbis tapo iššūkiu

Naujoje laidoje Goda Problema į nepatogius klausimus kvies atsakyti ryškius, jaunus, skirtingus ir savitai įdomius žmones. Savo jėgas vedėjos amplua mergina jau išbandė, mat kartu su komanda ji jau nufilmavo pirmuosius interviu. Tiesa, vienas jų eteryje jau ir pasirodė.

Kalbėdama su „Delfi“ Goda neslėpė, kad pirmasis pokalbis prieš kameras jai nepraėjo taip sklandžiai, kaip pati mergina tikėjosi.

„Jau nufilmavome pirmuosius interviu. Pirmoji mano pašnekovė buvo Akvilė, kuri yra labai gera mano draugė. Galvojau, kad pirmasis pokalbis praeis lengviausiai, bet, iš tikrųjų, jis buvo sunkiausias. Ji mano draugė, tad aš daug dalykų apie ją jau žinau ir, atrodo, man užsiblokuoja smegenys apie juos jau nebeklausti. Tai man buvo sudėtinga.

Kitos laidos ėjosi jau labai gerai. Tikiuosi, kad ir kitiems taip atrodys. Aš jaučiausi puikiai, pašnekovai man taip pat sakė, kad jautėsi gerai“, – įspūdžiais dalijosi Goda Problema.

Goda Kujavskytė-Problema, Akvilė-Aqva

Be to, Goda patikino, kad naujas iššūkis jai yra išties malonus ir pernelyg daug streso nekelia.

„Jaudintis aš nesijaudinu, bet aš labai racionaliai suprantu tai, kad aš čia atėjau be visiškai jokios patirties. Tikiuosi, kad ir kiti žmonės tą supras. Tai nėra pasiteisinimas, bet kiekvienas vedėjas juo kažkaip patampa. Visa tai yra praktika. Kiekvienas pokalbis einasi vis lengviau. Pasižiūrėsime, įsivertinsime, ką galima tobulinti. Čia yra kaip ir su šokių pamokomis. Pirmoje pamokoje būni visas klišas, o kokioje dešimtoje – normaliai judi. Tikiuosi, kad dešimtoje laidoje aš jau taip pat normaliai judėsiu“, – juokėsi socialinių tinklų žvaigždė.

Prabilo apie iššūkius, su kuriais jaunuoliai susiduria internete

Šiandien Goda Problema džiaugiasi, kad šis naujas projektas į jos gyvenimą įneš dar neregėtų spalvų. Laiminga ji yra ir dėl to, kad laidoje netrūks smagių pokalbių, kuriuose mergina žada visapusiškai atskleisti jaunųjų Lietuvos interneto žvaigždžių asmenybes.

„Pašnekovus renku aš pati. Kadangi pati jaunų kurėjų turinio žiūriu kiek mažiau, aš pasiklausiu ir draugų, publikos nuomonės. Mano vienintelis noras yra kviesti ne tik labai žymius žmones, kas yra dažnas atvejis visokiose tokiose laidose. Aš noriu pakalbinti ir pradedančius kūrėjus, nes jie dar yra tokie nešlifuoti deimantai, kurie taip pat yra labai įdomūs žmonės, tačiau apie juos niekas daugiau nežino. Man labai patinka tokius žmones atskleisti. Tie žymūs žmonės – jie vaikšto visur, jie į visus tuos klausimus jau yra atsakę. Juos pakviesiu vėliau“, – teigė Goda.

Goda Kujavskytė-Problema

Tiesa, laidos vedėja prasitarė tikinti, kad jai pavyks prakalbinti net ir tuos, kurie nedrįsta būti kalbinami šios srities profesionalo R. Mackevičiaus.

„Kai kurie pašnekovai man jau sakė, kad pas Rolandą į „Nepatogius klausimus“ eiti pabijojo, tačiau pas mane sutiks. Nežinau, kodėl jie taip pasakė, bet aš galvoju, kad gal jie pagalvojo, jog aš mažiau juos skalpuosiu. Na, jie dar nematė laidų. Bus visko“, – šyptelėjo Goda Problema.

Goda Kujavskytė-Problema

Kalbėdama su „Delfi“ jaunosios kartos atstovė taip pat prabilo apie iššūkius, su kuriais tenka kovoti jai ir jos bendraminčiams. Tai – viena iš visų turinio kūrėjų bendrų temų, kuri, be abejonės, bus paliesta ir jau visai netrukus pasirodysiančiuose Godos interviu.

„Internete jauną žmogų gali palaužti komentarai, perdėtos nuomonės, bet aš sakau, kad su laiku tu persilauži ir nelabai kreipi į visa tai dėmesį. Pati pradžia yra sunki, o ir ji vieniems gali trukti metus, kitiems penkerius. Toje pradžioje svarbu nepasiduoti.

Yra buvę tiek man, tiek kitiems turinio kūrėjams, su kuriais pakalbu, kad pradedi kažką daryti ir kažkuriuo momentu pagalvoji, kad per daug gavau negatyvo – reikia sustoti. Nereikia sustoti. Reikia tęsti. Reikia pasiimti pamokas, dėl ko tu to negatyvo gavai, kažko galbūt pasimokyti iš tų komentarų, bet tikrai nesustoti. Pasikeliame karūną ir einame toliau“, – pozityvių ir įkvepiančių minčių jaunimui negailėjo Goda Problema.

Pirmasis laidos „Nauja karta by Nepatogūs klausimai“ epizodas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją