Toli nuo Lietuvos

"Aš grįžau labai pasiilgęs Lietuvos. Dar iki šiol negaliu atsigauti dėl skirtingų laiko juostų. Šiandien, ketvirtą valandą ryte, jau mano akys buvo atmerktos ir nebegalėjau užmigti", – prieš kelias dienas grįžęs iš Amerikos, įspūdžiais dalinasi aktorius Eimutis Kvoščiauskas.

Seniai žinomas aktorius svarstė aplankyti Ameriką. Eimučio draugai ketino keliauti pas giminaičius ir gyvenančius draugus šioje šalyje. Aktorius ryžosi prisijungti prie kompanijos. Per tris savaites lietuviai aplankė svarbiausius Amerikos miestus: Čikagą, Majamį, Niujorką. "Tokios mano šiemet buvo ankstyvos atostogos. Toli nuo Lietuvos, įdomios, įsimintinos bei gražios", – DELFI pasakojo aktorius.

Liko sužavėtas Niujorko šviesomis

Kiek tekdavo aktoriui stebėti atvirukus su Niujorko dangoraižiais, Eimučio jie niekuomet nežavėdavo. Tačiau apsilankęs Niujorke, populiariam vyrui patiko visi reklaminiai stendai, šviesos. "Man Niujorkas priminė Londoną. Tikrai daug šviesų, įvairiausių reklaminių stendų bei dangoraižių. Apsilankėme Čikagoje, Willis Tower dangoraižyje", - pasakoja E. Kvoščiauskas.

Taip pat lietuviai aplankė centrinį parką, kuriame aktorius suvalgė ledų ir išgėrė sulčių. Prieš skrendant į Ameriką, žinomas vyras norėjo aplankyti memorialinį paminklą, skirtą Rugsėjo 11 –osios aukoms pagerbti. "Labai norėjau aplankyti šią vietą. Du fontanai, krentantis vanduo į bedugnę. Saulė švietė, buvo magiška, nejauki būsena. Gilų įspūdį paliko man ši vieta", – teigė teatro aktorius.

Čikagoje nepabėgo nuo aktoriaus profesijos

Būdamas Čikagoje, žinomas aktorius nepraleido progos apsilankyti teatre. Prieš spektaklį asistentė priėjo prie Eimučio ir paklausė jo ūgio ir pasiteiravo, ar sutiktų vaidinti spektaklyje. "Likimo ironija, net Čikagoje negalėjau pabėgti nuo savo profesijos. Žinoma, sutikau ir mane nuvedė į užkulisius, aprengė drabužiais. Draugai galėjo išvysti mane per ekraną, kaip mane trankė kiti kolegos, pakabinę už kojų į paveikslo rėmą. Mano pasirodymas buvo labai juokingas", – teigė žinomas vyras.

Atsirado lėktuvų baimė

Skrendant į skirtingas Amerikos miestus, aktorius pajuto paniką lėktuvams. Tai lėmė prieš skrydį išgirstos nelaimingos istorijos: apie Balio saloje nukritusi lėktuvą, "Eurovizijos" dalyvio Andriaus Pojavio nesėkmingą skrydį į Milaną, kai užsiliepsnojo lėktuvas. "Tikrai esu daug kartų keliavęs, niekados nebijojau skristi lėktuvu. Tačiau šįkart buvo labai ilgas skrydis per Atlantą. Per vieną iš kelionių pradėjo lėktuvas kratyti,tai buvo labai nejauku", – nemalonius kelionės įspūdžius prisiminė teatro aktorius. Pasak Eimučio lėktuvas – saugiausia susisiekimo priemonė, todėl ateityje neatsisakys juo skraidyti į kitas šalis.

Plaukė kruizu

Eimutis plaukė kruiziniu laivu, kuriam kiekvieną kartą sustojus, jis su kitais keleiviais bėgdavo apsižvalgyti po salą. Vyras lankėsi Karibų jūroje esančioje Bahamų saloje. Jo ši sala nesužavėjo. "Bahamai – labai išgirti, tačiau nesupratau, kas patinka turistams šioje saloje. Nebent didelis jūrų gyvūnijos muziejus, kuris man paliko gilų įspūdį. Bahamuose išvydome daug skurdo, tačiau vietomis gamta buvo išpuoselėta bei graži", - dėstė aktorius.

Garsenybei labiausiai patiko Puerto Riko sala. "Be galo graži sala, nuostabūs bei šilti žmonės. Labai graži architektūra. Ją lėmė Ispanija bei Anglija, kurių kultūros elementų galime aptikti. Tikrai norėčiau dar kartą apsilankyti Puerto Rike", – kalba Eimutis.

Apsauginiai pajaunino aktorių

Žinomas vyras su draugais apsilankė naktiniuose klubuose. Iš pradžių Eimutis buvo nustebęs, kaip prie naktinio klubo apsauga jo paprašydavo paso. "Pirmus du kartus pagalvojau, kad jie mane pajaunino. Buvo labai geras jausmas. Vėliau supratau, kad apsauginiai laikosi savų įstatymų ir turi kiekvieno kliento tapatybę patikrinti", – šypsodamasis kalbėjo aktorius.

Amerikos lietuviai nėra "prisidirbę"

Aktorius pastebėjo, kad Amerikos lietuviai turi geresnį vardą nei mūsų šalies žmonės, gyvenantys Norvegijoje ar Vokietijoje. "Amerikiečiai išgirdę, jog esame iš Rytų Europos, jie apsidžiaugdavo. Tikrai šiltai mus priimdavo. Ten gyvenantys mūsų tautiečiai nėra "prisidirbę", kaip Anglijoje ar Norvegijoje dirbantys lietuviai. Džiugu, kai nereikia gėdytis savo tautiečių", – pasakojo žinomas vyras.

Pabėgo nuo užsitęsusios žiemos

Garsenybė džiaugiasi, kad turėjo galimybę pabėgti nuo užsitęsusios žiemos Lietuvoje. Apsilankęs Majamyje, žinomas vyras galėjo išsimaudyti jūroje, pasideginti. Plaukiant kruizu dar buvo šilčiau. "Buvo smagu patekti ten, kur šilta. Labai džiaugiuosi, kad sugrįžus į Lietuvą, mane pasitiko tokie vasariški orai. Tiesiog pasaka. Labai pasiilgau Lietuvos su visais jos trūkumais bei pliusais. Tik reikėtų, kad lietuviai daugiau šypsotųsi ir bus viskas gerai", – tikino aktorius.

Nėra svajonių šalis

"Girdėjau mitą, kad Amerika – svajonių šalis. Jei būčiau aplankęs prieš dešimt metų šią šalį, būčiau galėjęs sakyti, jog paliko didžiulį įspūdį. Dabar mes viską galime pamatyti Europoje, prekių deficito nebėra Lietuvoje. Amerikiečiai uždirba du tūkstančių dolerių ir gali už dvidešimt dolerių prisipirkti pilną krepšelį pirkinių. Pas mus Lietuvoje uždirbant du tūkstančius litų, tikrai neįsigysi už dvidešimt litų pilno krepšelio maisto produktų", – ekonominius šalių skirtumus vardino žinomas aktorius.

Atostogų akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)