Renginyje apsilankė Kristina Rimienė, Karolis Murauskas, Giulija su dukra Monika, Saulius Skambinas ir kt. Tarp daugiau nei šimto modelių neįprastu podiumu žengė ir „Auksiniu scenos kryžiumi“ apdovanota aktorė Aurelija Tamulytė, 2014-ųjų Lietuvos ponia Beta Rumšienė su dukra Gintare, renginių vedėjas Giedrius Gustas, papuošalų kūrėja Irina My My, rašoma pranešime spaudai.

Jau dešimtus metus rengiamas „Kūrybos podiumas“ kaskart pateikia naujovių ir staigmenų. Šiemet organizatorė Inesa Uktverienė į renginį subūrė itin skirtingus kūrėjus ir pasiūlė žiūrovams dar didesnę kolekcijų įvairovę ir dar įdomesnį reginį.

Pirmąkart demonstruotos ne tik drabužių, aksesuarų kolekcijos, bet ir paveikslai. Modeliais tapo ne tik įvairaus amžiaus ir sudėjimo merginos, moterys, bet ir vyrai. Savo kolekcijas pristatė tiek kylantys jaunieji kūrėjai, tiek jau daug metų lietuvius puošiantys dizaineriai, tarp kurių – didžiulę kūrybinę patirtį sukaupusi Modesta Šukė.

Giulija su dukra Monika

„Kūrybos podiumą“ lengvu plazdėjimu pradėjo Žiedūnės Aleknaitės skarų kolekcija „Šilko mūza“, gimusi sujungus meną ir madą.

Jaunasis dizaineris Dominykas Piličiauskas pristatė savo kurtą marškinėlių kolekciją, kurioje vaizduojami išgalvoti personažai, įkvėpti gyvenimo akimirkų, sutiktų žmonių ir išgyventų situacijų.

Dizainerė Areta Ley pristatė vienetinių lininių suknelių su rankų darbo piešiniais kolekciją. Tuo metu „Ernestida design“ įkūrėja Ernesta Gedvilienė „Kūrybos podiume“ debiutavo su paveikslų kolekcija „Jausmingi moterų veidai“.

Dizainerė Edita Baranovič („Mėnulio ežerai“) pristatė vasariškų drabužių kolekciją, kurią sukurti padėjo Agnė Žitkauskienė, Agata Kropa ir Jolanta Čiaglienė.

Renginio akimirkos:

„Kūrybos podiumo“ žiūrovai taip pat išvydo seserų dvynių Oksanos ir Anželikos („DifferentWE“) kurtą modernaus minimalizmo stiliaus suknelių kolekciją. Dizainerė Sonata Kavaliauskienė („So efektas“) pristatė kolekciją „Žydinčios moterys“, perteikiančią moterims būdingą grožį, lengvumą, meilę sau ir gyvenimui.

Moters žydėjimo temą pratęsė Daiva Piličiauskienė („Daiva kuria“), pristatydama kolekciją „Pražydusi gyventi“, kurią sudaro klasikiniai švarkai, „pražydę“ sportiniai bliuzonai, marškiniai ir suknelė.

Renginio kulminacija tapo beveik tris dešimtmečius kuriančios dizainerės Modestos Šukės kolekcijos „Ilgai ir laimingai“ pristatymas. Modesta save apibūdina kaip asfalto vaiką ir eklektiškos kūrybos šalininkę. Jos kūrybinis kelias prasidėjo nuo modernių ir pankiškų, gatvės stiliaus drabužių kūrimo, o šiandien ji žinoma kaip vakarinių raudonojo kilimo ir vestuvinių suknelių kūrėja. Jos kurti drabužiai puošia scenos žvaigždes, įvairių projektų dalyvius.