Šalia nuotraukų, kuriomis televizijos laidų vedėja dalijosi su sekėjais, ji taip pat pasidalijo savo dukros gimdymo patirtimi.

„Po 5 ryto pabudau nuo skausmų. 6 ryto jau buvome Santaros klinikose. Po apžiūros, 7 ryte, jau buvome gimdykloje, o 9 ryte, jau supome dukrytę. Po 2 dienų išvykome namo.2024-07-22, 9:13. Kaip ir per visą nėštumą, viskame labai daug ramybės ir jausmo, kad viskas – labai natūralu. Tegu taip būna visuomet, mums ir jai. Mums, visiems 4“, – rašė F. M. Leščiauskaitė.

„Delfi“ primena, kad Liepos 22-oji nuo šiol F. M. Leščiauskaitei ir jos mylimajam Matui įstrigs amžiams. Tądien porai gimė dukra. Jaunieji tėvai išskirtinai „Delfi“ papasakojo apie pirmąsias emocijas, už ką dėkoja medikams ir į ką panaši jų mažylė.

„Pirmadienį, 9:13, po greito ir sklandaus gimdymo mudu su Matu sulaukėme dukrytės“, – džiaugsmo neslėpė mama tapusi Fausta.

Ne paslaptis, kad vykimas į ligoninę ne vienam asocijuojasi su baime ar kadaise girdėtomis nemaloniomis istorijomis, tačiau žinoma moteris savo kailiu įsitikino, jog tai nėra jokia taisyklė.

„Gimdžiau Santaros klinikose ir atvažiavau prisiklausiusi, kaip bus blogai, kaip bus baisu, kaip visi mane ten skriaus. Geresnės priežiūros ir draugiškesnio, supratingesnio personalo nelabai galėčiau įsivaizduoti. Mus išlydėjo iki pat automobilio su patarimais, raminimais, į visus klausimus atsakė. Ačiū VUL Santaros klinikų Akušerijos ir ginekologijos centrui“, – dėkojo ji.

Fausta Marija Leščiauskaitė su širdies draugu

Pagausėjusi šeima jau ilsisi tarp savo namų sienų.

„Jau dieną esame namuose, laiką skiriame vienas kitam, dukrytei ir laukiame, kada savo pirmąjį vaiką, šuniuką Oregoną, supažindinsime su sesute. Na, pas mus šeimoje meilės užteks visiems ir nereiks skirstyti ar piktintis, kas svarbesnis, kas tik gyvūnas. Gerai, kai meilės namuose daug“, – šyptelėjo pašnekovė.

Neretai susilaukus vaikelio tėvai tikina baisjaučiantys it devintame danguje, tačiau Fausta ir Matas sako stovintys tvirtai ant žemės.

„Nesame kažkokie nušvitę, bet viskas atrodo ramu, natūralu ir gera. O mūsų dukrytė mums pasirodė labai labai graži. Didelių mėlynų akių, mamos lūpų ir labai panaši į tėtį. O svarbiausia, žinoma, kad sveika“, – džiaugėsi pora.

Fausta Marija Leščiauskaitė su širdies draugu

Kiek ankčiau, laidoje „Pas Editą“, F. M. Leščiauskaitė neslėpė – sužinojusi, kad laukiasi tikrai nesišluostė laimės ašarų, tačiau sužinojusi vaikelio lytį pajuto tikrą laimę.

„Aš, kaip ir sakiau, džiaugiausi ne nuo pat pradžių ir aš nenoriu apie tai meluoti, kad aš pamačiau, man sukilo džiaugsmo ašaros ir aš supratau, kad čia mano gyvenimo prasmė – taip nebuvo“, – atvirai pasakoja moteris.

Tačiau ji pripažįsta – tokie jausmai ją lydėjo iki tos akimirkos, kai sužinojo savo vaikelio lytį.

Fausta Marija Leščiauskaitė su širdies draugu

„Aš, kai supratau, kad tai mergaitė, mane užplūdo didžiulis šilumos antplūdis ir šypsena – pagaliau kažkoks jausmas, labai labai geras, kad tai bus dukra“, – tuomet džiaugsmo neslėpė F. M. Leščiauskaitė.

Jos pavyzdys gali įkvėpti kitas moteris, kad normalu jausti pačius įvairiausius jausmus bei priimti tokius sprendimus, kurie atrodo teisingiausi būsimai mamai.

„Manau, kad aš, tikriausiai, esu ilgiausiai istorijoje nuslėpusi nėštumą vieša moteris. Nelabai aš jį slėpiau, bet taip dėkingai išėjo, kad nelabai jį kas ir matė. Vis juokdavausi, kad kilogramai auga, bet jie turi augti, o dabar bus plius 7 kilogramai. Labai mėgstu valgyti ir socialiniuose tinkluose rodau, ką valgau. Ir vis galvodavau, kad žmonės pagalvos, jog pagaliau prisiėdė. Anksčiau tai buvo dėkinga. Valgė, valgė, nestorėjo, po 30-ies yra“, – šypsodamasi anksčiau sakė ji.

Fausta Marija Leščiauskaitė su širdies draugu

Fausta minėtoje laidoje pasakojo ir apie savo antrąją pusę – dukros tėtį, su kuriuo jaučiasi saugiai.

„Mano vaikas turi savo šeimą. Esu aš, jos tėtis Matas. Iš tikrųjų manau, kad šitas vaikas dėl to ir ateina į pasaulį, nes, visų pirma, jaučiuosi saugi vaiką sutikti su tuo žmogumi. Vieniša nesu, <...> jis niekur nepabėgo ir, tikriausiai, buvo didelė apsisprendimo dalis vaiką pasilikti ir užauginti. Labai sąmoningai sakau „apsispręsti“, nes tame sprendimo būta. Žmonės mane pažįsta kaip tą asmenį, kuris nenorėjo vaikų ir daug apie tai kalbėjo. Visą laiką sakiau, kad galiu persigalvoti, bet įvyko ne visai taip. Aš persigalvojau palyginus neseniai, bet manau, kad tai įdomi tema. Buvau didelėje dilemoje. Man nebuvo lengva.

Bet pradėkime nuo pradžių. Sakoma, kad nėštumas gali būti labai sudėtingas laikas. Man jis nebuvo niekaip sudėtingas, jokių atradimų nepadariau, netapau nauju žmogumi. Bet patyriau sudėtingą dalyką ir faktą, kurį man nebuvo lengva priimti, kad būsiu mama. Tik paskui supratau, kad labai laukiu to žmogaus, būtent to konkretaus žmogaus. Todėl noriu pasakyti pasauliui, kad būna visaip.

Žinau daug moterų, kurios tapo nėščios ir joms buvo labai sudėtinga, jų niekas už rankos nepalaikė, kaltino dėl to, kad joms kyla įvairių jausmų, minčių. Mano artimoje aplinkoje yra žmogus, kuris seniau nenorėjo vaiko ir kilnojo sunkius baldus. Pasaulis jį smerkė. Galvoju, kad dabartinis pasaulis turėtų palaikyti bet kokį moterų sprendimą ir psichologinę būklę“, – laidoje „Pas Editą“ svarstė F. M. Leščiauskaitė.

Visą laidą galite žiūrėti čia: