Kone du dešimtmečius Vilniuje gyvavęs restoranas „Hazienda Steakhouse“, šiandien naujai atgimsta ir vėl plačiai atveria savo duris: į iškilmingą atidarymo vakarą atvyko ne tik ištikimi jo gerbėjai, bet ir žinomi vilniečiai. Renginyje buvo galima sutikti rašytoją Laimą Lavaste, mecenatę Birutę Vizgirdienę, pianistę Ievą Dūdaitę, etiketo žinovą ir politiką Arminą Lydeką su sutuoktine Brigita, žurnalistą Audrių Siaurusevičių ir kt. Gurmanišką vakarą vedė režisierius Giedrius Gustas.

Kaip rašoma spaudos pranešime, daugiau nei prieš dešimtmetį laikomas vienu iš lyderiaujančių, aukščiausius kokybės standartus atitinkančių restoranų visoje Lietuvoje, „Hazienda Steakhouse“ šiandien ir vėl bandys pakartoti savo šlovės istoriją. Naujoji restorano komanda įsitikinusi, jog atkartoti tai, kas tuomet buvo puiku, o dar ir patobulinti potyrius, nebus lengva, tačiau prasminga, štai kodėl šiandien paliudyti restorano atgimimą bei paragauti geriausios pasaulyje tituluojamos jautienos kepsnių atvyko ir žinomi žmonės.

Renginio akimirkos:

Iškilminga restorano atidarymo ceremonija prasidėjo prie vieno didžiausių uždaro sostinės kiemelio vartų, kur gausiai besirenkančius svečius pasitiko juos saugantys Vilniaus karžygiai ir palydėjo raudonu kilimu į XVI a. pastato erdves, kur ir įsikūręs restoranas. Kadaise čia rezidavo vienuoliai, o šiandien šioje vietoje Lietuvos aukštuomenė gali ragauti ypatingosios jautienos, atkeliavusios net iš tolimosios Japonijos, kepsnių. „Hazienda Steakhouse“ pelnytai gali didžiuotis išskirtinės kokybės mėsa, kuri atkeliauja iš unikalias gyvulininkystės tradicijas praktikuojančių ūkių Japonijoje, Urugvajuje, Australijoje ar Naujojoje Zelandijoje. Restorano lankytojai turi galimybę paragauti itin gurmanų vertinamų „Wagyu“ jautienos kepsnių. Japonijoje laikomi galvijai, šeriami tik subalansuotomis grūdinėmis kultūromis ar netgi alyvuogėmis, yra gavę aukščiausią įmanomą kokybės įvertinimą, tad ši jautiena yra laikoma viena iš prabangiausių mėsos rūšių pasaulyje. Atidarymo metu svečiai turėjo galimybę paragauti pačių unikaliausių, retai Lietuvoje kur gaminamų aukščiausios kokybės mėsos kepsnių, kuriuos patiekė virtuvės guru Arturas Babayan su savo komanda. Kepsniai buvo iškilmingai įnešti į restorano salę, lydimi karžygių su deglais, ir pristatyti susirinkusios publikos vertinimui.

Tuo momentu užgesusios restorano šviesos ir netikėtas reginys sukėlė gausias svečių ovacijas. Šventės dalyviai turėjo galimybę ne tik susipažinti su restorano meniu, jo interjeru, unikaliu vyno rūsiu, bet ir čia eksponuojamais meno kūriniais bei fotografijų paroda. Svečių akivaizdoje restorano virtuvės komanda specialiai šiam vakarui sukurtoje ledo vitrinoje gamino užkandžius. Ledo vitrinoje nugulė ne tik delikatesinės jūrų gėrybės, bet ir prabangiausia „Wagyu“ jautiena. Pristatydamas restorano koncepciją, virtuvės šefas A. Babayan akcentavo, kad „Hazienda Steakhouse“ – tai restoranas, kur susipina viso pasaulio skoniai, bet karaliauja – prabangūs jautienos kepsniai. Lietuvą šioje skonių pynėje atstovauja Lietuvos miškų pasididžiavimas, viena sveikiausių mėsų – elniena. „Esame holistinės virtuvės restoranas Vilniaus senamiesčio širdyje. Mums labai svarbu mūsų svečių potyriai, skonis, valgymo patirtis. Orientuodamiesi į aukščiausios kokybés maistą, siekiame tapti restoranu ne tik apie maistą. Manome, kad kelyje į naujus pojūčius, turime peržengti lėkštės ribas ir palydėti savo svečius pažinimo link. Gastronomija, menas, mokslas ir technologijos šiandien keičia požiūrį į pasaulį. Mūsų tikslas – pasiūlyti svečiams nepaprastai jaudinančią valgymo patirtį, kurioje atsispindi kūrybiškumas, tvarumas ir kokybė bei pakviesti visus iš naujo apmąstyti valgymo sampratą“, – teigė A. Babayan.

Kaip keitėsi šio Vilniaus restorano paskirtis, o kas išliko nepakitę istorijos tėkmėje, vakaro metu svečiams pasakojo televizijos laidos „Daiktų istorijų“ autorius ir vedėjas Saulius Pilinkus.

Sveikinimą naujiesiems šeimininkams atsiuntė ir šio restorano įkūrėja, žinoma verslininkė Rasa Martens, daugiau nei prieš dvidešimt metų šiose patalpose pradėjusi savo gastronominę kelionę. Sveikindama naujuosius restorano šeimininkus, linkėjo jiems ne tik atrasti naujų lankytojų, bet ir susigražinti ištikimiausius jo gerbėjus.

Šiandien „Hazienda Steakhouse“ yra apie 70 sėdimų vietų, jis yra pritaikytas tiek iškilmingoms šeimos šventėms, tiek svarbiems verslo renginiams. Jau visai netrukus čia bus rengiamos ir teatralizuotos degustacijos, kurių metu virtuvės šefo išmonę virtuvėje ir jo kuriamus patiekalus, lydės ne mažiau stebinantys meniniai šou.

Simboliška, jog atidarymo vakarą vainikavo liepsnojančio jautuko skulptūros reginys: tarsi palinkėjimas ilgų ir laimingų gyvavimo metų vėl atgimusiai šiai unikaliai Vilniaus senamiesčio erdvei.

„Hazienda Steakhouse“ virtuvės šefas sutiko su skaitytojais pasidalinti „Čimičiuri“ padažo, tinkamo naudoti prie jautienos kepsnių, receptu:

Kalendra, mėtos, pertražoles, raudonėliai, jalapeno pipirai, česnakas, ŝalotiniai svogūnai.

Viską smulkiai sukapokite, sudėkitei į indą. Įpilkite ypač tyro alyvuogių aliejus, šlakelį balto- raudono vyno acto. Pridėkite laimo sulčių, gerai sumaišykite, įberkite druskos ir pipirų. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją