Lietuviškojo „TikTok“ kūrėjas H. Saprykinas, kuris geriau žinomas kaip Sapre10, kartu su draugu nufilmavo, kaip įėjus į degalinę, imama kabinėtis prie ten dirbančios moters. Kol vienas vyras viską filmavo, kitas pasinaudojo proga „sužibėti“ ir, atitraukęs degalinės darbuotjos dėmesį klausimu, čiupo jai už krūtinės.

Tokio išpuolio sulaukusi moteris suskubo gintis tuo metu rankose turėta šluota, o „TikTok“ transliacijos autoriai dėjo į kojas.

„Ji man iš šluotos davė. Matei?“ – klausė H. Saprykinas.

Vėliau, jau atsisėdus į automobilį, seksualiai prie darbuotojos kabinėjęsis vyras šaipėsi iš moters kūno, taip pat nerimavo, ar tikrai viską užfiksavo.

Tokį vaizdą prieš savo akis pamatę žiūrovai suskubo veikti ir kreipėsi į e-policiją. Taip pat parašė laišką į degalinę, kurioje dirba moteris, su raginimu kreiptis į teisėsaugą dėl patirto priekabiavimo.

Transliaciją stebėję lietuviai pasmerkė tokį nepagarbų vyrų elgesį.

Antradienį „Delfi“ sulaukė skaitytojos laiško, kuriame dalijamasi minėtos tiesioginės transliacijos įrašo ištrauka ir sukilusiomis emocijomis:

„TikTok“ tinklo „žvaigždė“ Sapre, vardu Haroldas Saprykinas, vakar apie 2 val. nakties seksualiai priekabiavo prie degalinės darbuotojos Vilniuje. Tam, kad gautų daugiau „TikTok“ dovanėlių, jis, kol draugas filmavo, griebė už krūtinės degalinės darbuotojai ir po to pabėgo.

Keli žmonės, kurie stebėjo „TikTok“ live’ą parašė e-policijai, bet kol kas atsako jokio nėra. Pridedu video, kuriame visas veiksmas užfiksuotas“, – rašoma laiške.

Paskutinį kartą žiniasklaidoje H. Saprykinas atsidūrė taip pat ne iš gerosios pusės. Vyras sugalvojo Laisvės alėja prasibėgti visiškai nuogas ir tai, žinoma, užfiksuoti „TikTok“ transliacijoje. Tiesa, ir šis jo poeglis sulaukė policijos dėmesio – jam skirta piniginė bauda už viešosios tvarkos pažeidimą.

H. Saprykinas kadaise buvo žinomas kaip perspektyvus krepšininkas. Didžiąją karjeros dalį vyras praleido Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), taip pat žaidė Irane bei 4-oje Italijos lygoje. Karjerą baigė 2022 metais atstovaudamas „Kretingai“, o pasaulinio pripažinimo sulaukė dėl metimų-triukų, vadinamųjų „trickshots“.

Priekabiavimas prie degalinės darbuotojos aptartas ir populiariame „Discord“ serveryje, pavadinimu „Pletkai“. Aktyvūs nariai liejo pyktį ne tik dėl paties išpuolio fakto, bet ir jo paviešinimo, todėl bendruomenė kreipėsi į degalinės atstovus ir pasidalino visa turima informacija.

Netrukus serveryje pasirodė el.laiško kopija, kurioje matyti degalinės atstovų atsakymas. Jame rašoma, kad degalinė dėl šios situacijos netrukus kreipsis į teisininkus, policiją ir socialinio tinklo klientų aptarnavimą. Viskas tam, kad provokaciją sukūrę veikėjai neliktų nenubausti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)