Savo istorija L. Talžūnaitė sutiko pasidalinti su „Delfi“ skaitytojais. Mergina pasidžiaugė, kad trečiadienio rytą pavyko labai anksti atsikelti, buvo puiki dienos pradžia. Ji susitvarkė namus, tada nusprendė padaryti pusryčius.

„Jei atvirai, žinojau, kad kažkada man turbūt taip atsitiks. Kiekvieną rytą, kai darydavau pusryčius, vis pagalvodavau, kad reikia atsargiau.

Ryte visi peiliai dar buvo indaplovėje, todėl persipjoviau avokadą su paprastu virtuviniu peiliu, tuomet reikėjo išimti avokado kauliuką. Bandžiau peilį smeigti į kauliuką, bet jis slydo, persibraukė per mano bevardį pirštą. Buvo tiek daug kraujo, kiek gyvenime nesu mačiusi“, – neslėpė L. Talžūnaitė.

Lina Talžūnaitė

Mergina teigė, kad iš karto pakvietė savo širdies draugą I. Lelį, paprašė, kad jis skambintų greitajai pagalbai.

„Jis atbėgo, liepė pirštą pakišti po vandeniu. Tai padariusi pamačiau žaizdą. Po kurio laiko pajaučiau, kaip Ignas mane žadina, nes nualpau tiesiog ant vonios grindų. Pagalvojau, kad mes ryte ką tik atsikėlėme, vėliau viską prisiminiau“, – sakė L. Talžūnaitė.

Srūvantį kraują ji teigė bandžiusi stabdyti baltu rankšluosčiu, matė, kaip jis greitai permirko.

„Net nemoku paaiškinti, kiek buvo kraujo. Ignas yra nufilmavęs butą, mūsų visos sienos kraujuotos, grindys nusėtos kraujo lašais...“ – prisiminė nuomonės formuotoja.

Ignas Lelys

Kiek pristabdžius kraujavimą, I. Lelys iškvietė savo merginai greitąją pagalbą. Atvykę medikai jos sužeistą pirštą aptvarstė ir išvežė į Lazdynų ligoninę.

„Ten laukėme, kol pateksime pas medikus, nes buvo dar daug žmonių, bet visai greitai priėmė. Nejaučiau piršto, todėl gydytojas pastebėjo, kad gali būti pažeistas nervas. Jis pakvietė kitą chirurgą ir kartu su juo įvertino, jog nervas tikrai pažeistas ir reikia operuoti“, – sakė L. Talžūnaitė.

Pasirodo, kad pjaudama avokadą Lina pažeidė ne tik nervą, bet ir arteriją.

„Reikėjo ir ją užsiūti, o dabar – gipsas. Tris savaites, pirmą kartą gyvenime“, – pasakojo mergina.

Lina Talžūnaitė

Dalindamasi savo istorija jaunoji nuomonės formuotoja viliasi, kad jos pavyzdys taps priminimu kitiems būti atsargesniems virtuvėje. Pašnekovė „Delfi“ prasitarė, kad pabendravus su medikais, šie leido suprasti, kad traumos, pjaunant avokadą – itin dažnas reiškinys.

Vienas iš patarimų, kaip išvengti panašios traumos, – pakeisti pjovimo techniką. Ne paslaptis, kad dauguma žmonių avokadus pjauna vertikaliai, o ne horizontaliai, vis dėlto yra patariama pabandyti ir kitą būdą. Jei sunokusį avokadą perpjausite skersai, daug lengviau išimsite jo kauliuką – nereikės nei šaukšto, nei peilio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)