Militai teko vykti į policiją ir liudyti, kad tai ne ji susirašinėjo su vyruku, kuris savo tariamai simpatijai ėmė ir persiuntė net 2000 eurų.

„Kol kas negaliu dalintis detalėmis, nes vyksta tyrimas. Bet realiai tai pinigus pervedė tiesiog savo noru, paprašius. Dėl to ir juokiuosi, kad reikėtų pasimokyti, ką vyrams tokio stebuklingo sakyti, kad tavęs net nematę jie norėtų dovanoti pinigus“, – „Delfi“ komentavo Milita.

Socialinėje erdvėje ji pasidalijo ne tik šia, bet ir ankstesne, ne ką mažiau skaudžia istorija.

„Niekada nekalbėjau šia tema, niekada jos neliesdavau, nes man atrodydavo, kad tai yra visiškai bergždžias reikalas ir mano kalbėjimas čia nieko nepakeis. Tai tikrai nėra pirmas kartas ir aš nesu vienintelė, kuri su tuo susiduria. Bet šįkart situacija nuėjo labai toli. Tiesiog jaučiu atsakomybę savo lūpomis apie tai pakalbėti ir galbūt kažkas, kas šiuo metu yra tokioje situacijoje, mane išgirs“, – kalbėjo Milita.

Militos Daikerytės gerbėjai pakliuvo į sukčių pinkles, neteko didelių sumų

Atvyko su gėlėmis ir balionais

Prieš maždaug penkerius metus Milita atsidūrė nemalonioje situacijoje, kuomet į jos grožio saloną įžengė vaikinas, nešinas gėlėmis ir balionais. Kadangi tuo metu susitikinėjo, pamanė, kad nepažįstamasis – kurjeris, atnešęs dovanų nuo jos tuometinio mylimojo. Tačiau paaiškėjo, kad tai – nuo internetinių sukčių nukentėjusi auka. Militos telefono numerį savo telefone jis buvo pavadinęs savo princesyte.

„Nesu mačiusi labiau pasimetusio ir nesusipratusio žmogaus. Jam turbūt tą akimirką sudužo širdis supratus, kad mėnesiais gyveno iliuzija“, – pasakojo Milita.

M. Daikerytė pasakoja esą kone keliskart per savaitę sulaukia ekrano nuotraukų, kuriose matyti netikros anketos su jos atvaizdasir klausimų, ar tai ji siuntė vienokias ar kitokias žinutes, dalijosi kadrais.

Militos Daikerytės gerbėjai pakliuvo į sukčių pinkles, neteko didelių sumų

Pervedė tūkstančius eurų

Na, o prieš kelerius metus lygiai taip pat apgautą vyruką ji pastebėjo išlipantį iš automobilio ir besiartinantį link jos. „Aš iškart supratau, kad čia vėl apgautas asmuo. Man šita situacija yra gerai pažįstama. Pasakiau jam, kad susirašinėjo ne su manimi ir jį kažkas apgavo. Gerai, kai žmogus yra ne toks jautrus, turi gerą humoro jausmą ir gali iš to pasijuokti, priimti kaip pamoką. Bet tikrai ne visi yra tokie. Tikrai mačiau keletą atvejų, kai žmonės iš tiesų patiria šoką. Tai yra žaidimas jausmais. Vis dėlto tuos kelis mėnesius gyveni iliuzijoje“, – kalbėjo M. Daikerytė.

Na, o prisiruošusi papasakoti istoriją, dėl kurios jai teko apsilankyti komisariate, Milita pasiūlė prisėsti.

„Negaliu per daug dalintis, nes vyksta ikiteisminis tyrimas. Tačiau, pasirodo, kad tas netikras anketas sukūrę žmonės kažkokia ypatinga strategija išsireikalauja pinigų. Į mane kreipėsi vyras, kuris pervedė 2000 eurų mano „fake“ anketai. Ir, pasirodo, kad tokių žmonių yra ne vienas. Neabejoju, kad tie, kurie apsimetinėja manimi ar kitais viešais žmonėmis, gali tai padaryti ir vėl. Pinigų suma yra nemaža. Tad iš solidarumo, žmogiškumo sutikau tam vyrui padėti. Tyrime aš sutikau patvirtinti, kad tai ne aš, kad kažkas naudojasi mano vardu. Aš tikrai dažnai gaunu iš sekėjų žinučių, kad kažkas apsimeta manimi. Tačiau man visada atrodė, kad akivaizdu, jog tai – ne mano anketos. Vis atrodydavo – kaip įmanoma patikėti? Tačiau, pasirodo, įmanoma. Ir net iki tokio lygio. Tai yra absoliutus nusikaltimas. Šita istorija mane šokiravo“, – neapsigauti ir išlikti budriems paragino M. Daikerytė.

Pasidalijusi šia istorija Milita sulaukė ir daugiau pasakojimų. Vienas vyriškis apsimetėliams pervedė dar daugiau - net 5000 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)