Taigi, pirmosios šios visiems svarbios šventės proga prie puodų suktis ryžosi dainininkės ir verslininkės, mama ir duktė, neišskiriamos draugės - Birutė ir Andželika Petrikytės.

Motinos dienos proga atlikėjos nusprendė pagaminti patiekalą įmantriu pavadinimu „Karlailo rąstas“. Kaip DELFI paaiškino pati B. Petrikytė - Karlailas - angliškas vietovardis, o patiekalo pavadinimą juodvi su dukterimi išgirdo filme „Garfildas“.

„Mūsų mama Janina yra 86-erių. Labai džiaugiamės, kad ji dar yra. Mamos - jums tik patys nuoširdžiausi žodžiai. Jūs esate nuostabiausios“, – į kameras linkėjimų visoms Lietuvos mamoms perduoda Birutė ir Andželika.

Gamindamos atlikėjos prie puodų užtraukė savo tėvų dainą. „Visada važiuojame pas mamą. Visi tą dieną keliaus pas savo mamas, kad ir kur jos būtų. Ar jos yra kitame pasaulyje, ar šiame. Per Motinos dieną keliauja visi“, – gamindamos kalbėjo Birutė ir Andželika.

Taigi, „Karlailo rąstas“ - patiekalas, kurio paskanauti svečiai gali ir pajūryje, dainininkėms priklausančiame restorane „Birutės uostas“.

Patiekalui pagaminti reikės kalafijoro, kalakutienos faršo, česnakų, kiaušinių, avižų dribsnių, druskos, pipirų, kitų prieskonių, balzamiko padažo. Gaminant iš pradžių sūdytame vandenyje išverdamas kalafijoras, jis aplipdomas jau paruoštu faršu ir patiekalas pašaunamas į orkaitę 25-ioms minutėms. Kokių ingredientų reikia ir kaip gaminti, galite pasižiūrėti DELFI TV reportaže:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1055)