„Kadangi mano vyras Mykolas šiuo metu dalyvauja varžybose, mūsų sūnelį prižiūri anyta. Tačiau tuomet, kai tik gali, mano antroji pusė visuomet pasirūpina mažyliu. Visas krūvis tikrai nėra ant mano vienos pečių!“, – patikino devynių savaičių pirmagimį Antaną auginanti žinoma dainininkė.
Kaip rašoma renginio organizatorių pranešime spaudai, besididžiuojanti savo mylimu kikboksininku M. Serdiuku, Baiba sakė, jog net tuomet, kai vyras su sūneliu lieka vienas, ji nesulaukia nerimastingų skambučių, ką daryti, jei mažylis pravirko.
„Dažniausiai skambina ne man, o aš! Matyt, buvome subrendę tėvystei, todėl labiau savimi pasitikime. Jei Antanas pradeda verkti, jo nepasitenkinimo priežastį mėginame išsiaiškinti atmetimo būdų – pamaitini, pakeiti vystyklą, patikrini – šalta ar karšta. Dažniausiai tiek pakanka nuraminti sveiką kūdikį“, – pasakojo karjerą su motinyste derinanti žinoma moteris.
Baiba ir Mykolas pastebėjo, kad judviejų sūnų kartais nuramina ir garsi, ritmiška muzika. Tuomet, kai kolonėlės „plyšauja“, o tėveliai sūnų šokdina ant rankų, ašarų mažylis nebelieja.
Jauna mama pirmagimiui ir pati padainuoja daineles. Dažniausiai – latviškai. Atlikėja neabejoja, sūnelis dar iki pradėdamas lankyti mokyklą mokės lietuviškai, latviškai, rusiškai ir angliškai, nes visos šios kalbos Baibos bei Mykolo namuose yra naudojamos.
„Labai džiaugiuosi galėdama ne tik būti namuose, bet ir tęsdama muzikinę veiklą. Bendravimas su aplinkiniais man labai svarbus“, – patikino Baiba, besidžiaugianti itin greitai po gimdymo atgavusi savo įprastas kūno formas.
Tam, kad atsikratytų papildomų kilogramų, atlikėjai įdėti jokių pastangų nereikėjo. Dėl to, anot Baibos, ji vėl gali mėgautis tuo maistu, kuris visada patikdavo. Dainininkė nepraleido ir progos restorane „Optimistai“ paragauti žemoje temperatūroje ruoštos lašišos su krienų ledais, raudonųjų apelsinų geliu, tapijokos traškučiu. Taip pat – anties file su batatų piure, keptu baklažanu, Briuselio kopūstu, obuolių ir „demi glace“ padažu bei kitų skanėstų.
Anot virtuvės šefo M. Mizaro, „Optimistai“ yra paprastas, kasdienis ir nuoširdžiai dirbantis restoranas, kurio siekis – skaniai pamaitinti miestiečius, o ne bandyti nustebinti skonio gurmanus. Įsikūręs Vytauto prospekte prie pat Kauno autobusų stoties, restoranas siūlo tiek dienos pietus, tiek ir vakaro meniu. Restorano virtuvė yra modernios europietiškos krypties, kurios pagrindinis akcentas – grilio patiekalai.
Restorano interjere vyrauja pozityviai nuteikiančios spalvos. Pagrindinis dėmesys skiriamas restorano viduryje ištisus metus „žydėsiančiam“ optimizmo medžiui. „Tikime, kad šis medis mums neša sėkmę ir kiekvieną dieną primena apie tai, kas svarbiausia – optimizmas“, – sako restorano šefas.
„Abu su vyru esame labai dideli optimistai. Juk visada gali būti dar blogiau nei yra – kai apie tai pagalvoji, nesėkmė nebeatrodo tokia tragiška... Labai vertinu restorano iniciatyvą kartą savaitėje rengti optimistiškus vakarus, kuriuose klausomasi muzikos, užkandžiaujama ir bendraujama“, – mintimis dalinosi atlikėja.
Ji patikino – kad ir kur bebūtų, vis tiek nuolat galvoja apie sūnų. Baibos įsitikinimu – mažylis labiau panašus į tėtį nei į ją.
„Veikti auginant mažą vaiką tikrai yra ką, todėl stengiuosi išgerti kavą, kol ji dar karšta!“, – su šypsena apie mėginimą suderinti daugybę veiklų sakė pašnekovė.
Renginio akimirkos: