Kaip pasakoja Sergejus, Lianai niekada netrūkdavo veiklos. Dainininkė, muzikantė, renginių vedėja, renginių organizavimo konsultantė, scenarijų autorė, reklaminių takelių įgarsintoja, fonogramų kūrėja, diplomuota muzikos pedagogė, o visai neseniai Šiaulių kolegijoje ji įgijo ir buhalterės specialybę.

„Nors dėl darbų studijavo neakivaizdžiai, buvo labai aktyvi studentė. Kolegijoje 2018 m. buvo apdovanota „Metų žvaigždės“ statulėle. Ji drąsiai ėjo savo tikslų link ir niekada neatsisakydavo padėti kitiems“, – Delfi kalbėjo Sergejus.

Liana Pušnova

Žinoma moteris visai neseniai išgyveno dar vieno itin artimo žmogaus netektį – mirė sunkiai sirgęs tėtis. Anot Sergėjaus, šis įvykis stipriai palietė atlikėją ir tai pastebėti aplinkiniams nebuvo sunku.

„Liana labai išgyveno tėvelio netektį. Jis mirė praėjusių metų rugsėjį. Šis įvykis ją labai paveikė. Tėvelis – jos idealas, tad buvo išties sunku. Jautėsi, kad ji jo labai ilgisi“, – atviravo vyras.

Būtent tėtis ir padarė didžiausią įtaką Lianos muzikinės karjeros pradžiai. Jis be galo daug laiko skyrė dukrai, mokydamas ją dainavimo kultūros ir muzikos teorijos. Kontrabosu grojęs vyras pasižymėjo puikia klausa, muzikalumu, o šias jo savybes paveldėjo ir dukra.

Liana Pušnova, Asmeninio archyvo nuotr.

Savo pasirodymus Liana rengdavo ne tik lietuvių, bet ir anglų bei rusų kalbomis. Ir vėlgi daugiakalbystė muzikoje – tėvelio nuopelnas. Pastebėjęs Lianos talentą, nupirko jai pirmąjį kompiuterį ir visus reikiamus instrumentus muzikos kūrybai bei įrašymui.

Dar besimokant vidurinėje, Liana pradėjo dalyvauti visuomeniniuose renginiuose. Na, o jau dvyliktoje klasėje kartu su Šiaulių muzikantais pasirodė Palangos gyventojų ir svečių pamėgtoje kavinėje. Bėgant laikui moteris tapo populiaria įvairių asmeninių švenčių atlikėja, išdrįsusia žengti ir į televizijos projektų scenas.

Čia didžiausio palaikymo sulaukdavo iš savo sutuoktinio Sergejaus, su kuriuo dar spalio 29-ąją atšventė 11-ųjų santuokos metų sukaktį.

Liana Pušnova, Asmeninio archyvo nuotr.

„Kartu mes – dar ilgiau. Buvome laimingi, vienas kitam padėdavome visur ir visada. Lydėdavau ją į visus koncertus ir televizijos projektus. Daug kas stebėdavosi, kad aš visada keliaudavau kartu jos palaikyti, aš suprasdavau, kad atlaikyti tokią kelionę ir dar kokybiškai pasirodyti ant scenos būtų per daug sudėtinga.

Pavyzdžiui, jos solinis pasirodymas trukdavo ir 6, ir 8 valandas. Aš tik prie pulto padėdavau. Manau, ne kiekvienas galėtų visą programą užpildyti tokia kūrinių įvairove, kaip tai darydavo Liana. Jos repertuare – nuo lyriškų dainų, iki „Nirvanos“ ar „ACDC“, – pasakojo Sergejus.

Kalbėdamas apie žmonos muzikinę veiklą, vyras prisiminė reikšmingą datą jos muzikinėje karjeroje. Lygiai prieš trejus metus, kovo 2-ąją, ji kartu grupe „Extend“ koncertavo Panevėžio „Lofte“.

„Na, o šiemet kovo 2-ąją ją palaidojome. Namie dar turime į jų pirmąjį koncertą Panevėžio „Lofte“ kvietusį plakatą, – graudinosi dviejų dukterų tėtis. – Ji visą save atiduodavo aplinkiniams ir iš žmonių sulaukdavo to paties palaikymo. Tai žmogus, visada skubėjęs kitiems į pagalbą. Jos buvo pilna visur“.

Liana Pušnova

Deja, sausio 11-oji buvo paskutinė diena, kai vyras matė savo žmoną. Tądien išlydėjo ją į ligoninę, o paskui, dėl sugriežtintų lankymo sąlygų pandemijos laikotarpiu, jiems gyvai bendrauti neteko.

„Ji dar prieš tai, sausio 20 dieną, man paskambino 6 val. 27 min. ryte ir pasakė: „Nebegaliu kvėpuoti... Augink vaikus“, – sunkiai sulaikydamas ašaras lemtingus žodžius prisiminė pašnekovas.

Lianos vyro ir jųdviejų dviejų dukterų ramstis šiuo metu – mergaičių seneliai bei visi tie, kas pažinojo atlikėją.

Atsisveikinimas su atlikėja įvyko kovo 2 dieną. „Šiandien 2022 m. 03 mėn. 2 d. mūsų pačią nuostabiausią, mylimiausią Lianą Pušnovą palydėjome į amžiną kelionę. Noriu tarti nuoširdų ačiū visiems, kurie mus palaikote šią sunkią netekties akimirką. Mūsų šeimai tai labai svarbu. Prisiminkite mūsų saulytės didelę nuostabią širdį, užburiantį balsą, kuris mūsų ausyse skambės amžinai...“ – feisbuke rašė Sergejus.

Šaltinis
Temos
Dalintis
Nuomonės