Instagrame antradienį žinoma moteris pasidalijo dokumentu, nurodančiu, kad ikiteisminis tyrimas yra pradėtas. Šia žinia ji sutiko pasidalinti ir su „Delfi“ skaitytojais.

„Ikiteisminis tyrimas pagal baudžiamąjį kodeksą dėl šmeižto – pradėtas.

Gyvenime atsitinka labai daug įvairiausių dalykų, kuriozų ir kartais, kas atrodytų akivaizdu, gali būti visiškas melas.

Taip nutiko ir man, buvau apkaltinta įvairiausiais nebūtais dalykais, galinčiais paniekinti, pažeminti mane, pakirsti pasitikėjimą manimi, padariusiais man daug žalos. Tačiau gindama savo garbę ir orumą kreipiausi į prokuratūrą dėl šmeižto. Neilgai trukus buvau iškviesta į apklausą policijoje. Po apklausos bei pateiktų įrodymų buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Galiu patikinti, kad šiaip sau niekas ikiteisminio tyrimo nepradeda, be pagrindo nukentėjusiuoju nepripažįsta.

Visi, kurie kalbėjo, skleidė ar platino melagingą informaciją, turės už tai vienaip ar kitaip atsakyti. Šioje vietoje reikia suprasti, kad kažkam tai pletkai, kažkam žinomumo ar sekėjų didinimas, o kažkam tai gyvenimas. Todėl aš sieksiu, jog tiesa išlįstų į paviršių, o tie, kurie šmeižė, platino melagingą informaciją ar kitaip mane žemino už tai atsakytų pagal Lietuvos Respublikos įstatymus.

Pakartosiu: prieš skleidžiant bet kokią informaciją viešai ar asmeninėmis žinutėmis, įsitikinkite, ar žinote, ką kalbate. Mano kontaktai viešai prieinami, tad paskambinkite, parašykite ir paklauskite, o ne skleiskite tai, už ką vėliau teks skaudžiai atsakyti. Postu galite dalintis į sveikatą, ypač tie, kurie dalinosi viskuo, kas susiję su minėta istorija. Ar užteks drąsos? Ačiū“, – Instagrame rašė Laima.