„Delfi“ vaizdo transliacijoje užfiksuotas Ž. Tratas sutiko pasidalinti, ar belaukiant eilėje pas prezidentą neapėmė jaudulys.

„Šiek tiek yra, nes man tai – naujas dalykas, nesu buvęs dar jokioje inauguracijoje. Taigi, tiesiog bandysiu gaudyti visus įspūdžius ir stebėti, kaip visa tai veikia iš vidaus“, – kalbėjo jis.

Ne paslaptis, kad beveik visi kviestiniai svečiai su antrą kartą išrinktu prezidentu turi savą ryšį, todėl daugeliui sulaukti kvietimo į šią šventę nebuvo staigmena. Pasiteiravus, ar Ž. Tratas šio kvietimo taip pat tikėjosi, buvęs aktorius tapo mįslingas.

„Aš einu ne vienas, mūsų yra bendraminčių, tiksliau – bendražygių. Kadangi dabar pasukau politikos keliu, tai viskas yra susiję“, – teigė jis.

Paklausus, kas tie neįvardijami bendražygiai, Ž. Tratas to atskleisti nepanoro.

„Ten pasimatysime ir, ko gero, pamatysite ir jūs“, – šypsojosi žinomas vyras.

Žurnalistė Kristina Pocytė-Medutė ir toliau neatlyžo, todėl tiesioginės transliacijos metu vėl pasiteiravo, ar tikrai savo bendražygių jis neatskleis.

„Kol kas ne“, – pokalbį baigė pašnekovas.

Žilvinas Tratas

Ž. Tratas – prieštaringa asmenybė

Verta priminti, kad iškilmingame priėmime susirinko garbingiausi šalies atstovai, todėl jų būryje išvysti ne visada iš teigiamos pusės pasižymintį Ž. Tratą daugeliui galėjo tapti siurprizu.

Aktoriaus socialiniai tinklai jau kurį laiką tapo politinių pasisakimų erdve. Neseniai Ž. Tratas pasidalino bendra nuotrauka su prokremlišku naratyvo skleidimu kaltinamu Eduardu Vaitkumi. Pastarasis žinomas ne tik dėl Rusijai rodomo palankumo, bet ir dėl Lietuvos valdžios veiksmų kritikavimo pandemijos metu, bandant suvaldyti viruso plitimą. Be to, siekdamas prezidento posto VRK nustatė, kad E. Vaitkus šiurkščiai pažeidė Rinkimų kodeksą, kai neteisėtai finansavo savo prezidento rinkimų kampaniją.

Ž. Tratas vis dažniau reiškia savo mintis apie politiką. Neseniai jis ryžosi dalyvauti rinkimuose į Europos Parlamentą. Tačiau ir vėl buvo suprastas ne visų, kai pateko į prieštaringai vertinamo Seimo nario Mindaugo Puidoko vadovaujamą „Taikos koaliciją“. Tiesa, rinkimai jiems nebuvo sėkmingi.

Be to, kai 2022 m. kovą pasaulį šokiravo žinia apie Ukrainoje rusų subombarduotus gimdymo namus, Ž. Tratas pakliuvo į propogandistų pinkles. Buvo skleidžiamas melas, esą rusų karių sugriauta medicinos įstaiga „jau seniai yra neveikianti“, ja naudojasi „neonacių“ ukrainiečių karinis batalionas, kuris prieš tai iškraustė darbuotojus, o nėščia kruvinu veidu evakuojama moteris, kuri buvo užfiksuota internete išplitusioje nuotraukoje, neva naudojo „labai tikrovišką makiažą“, kad atrodytų, jog ji buvo sužeista. Melu patikėjo ir Ž. Tratas, kuris rašė: „Panašu, kad fake. Kad buvo namai uždaryti kovo 2 dieną, ir paversti į Azov būstinę. Pasirodo nuotraukos profesionalaus fotografo, o jose garsios blogerės ir t.t. Jau niekuo nebetikiu“. Kilus skandalui Ž. Tratas žiniasklaidai tąkart pripažino „ne taip išsireiškęs“.

Ž. Tratas atvirai pasisakydavo ir prieš su COVID-19 kovojančias vakcinas. Jis pats bent dukart persirgo šiuo virusu. „Kaip ir pirmą kartą, taip ir dabar išsigydžiau be vaistų, natūraliai, per keletą dienų. Simptomai šįkart buvo visiškai kitokie, nei pirmą kartą, bet nepasakyčiau, kad skyrėsi nuo lengvo peršalimo. Jei nežinočiau, kad pandemija, tikrai eičiau dirbt, sportuot ir net nesusimąstyčiau!“ – feisbuke tuomet rašė Ž. Tratas.

Kilo pasipiktinimas, kvietimo Ž. Tratas negavo

Išplitus prezidento inauguracijos vakarėlio nuotraukoms, socialiniuose tinkluose atsirado pasipiktinimo žinučių, kurių taikinyje – Ž. Tratas. Viena tokių pasidalino žurnalistas Šarūnas Černiauskas.

Ok, Matijošaitis nukarūnuotas. Paaiškinkit man, ką prezidento inauguracijos vakare veikia šitas atvirai prorusiškas vatagalvis. Visos Lietuvos šventė, anot prezidentūros“, – klausė jis.

Prezidento atstovas spaudai portalui 15min teigė, kad Ž. Tratas asmeninio kvietimo į renginį negavo. Tikėtina, kad jis į vakarėlį pateko su kitais asmenimis.

„Mes kvietėme žmones su juos lydinčiais asmenimis ir nebuvo sąlygos nurodyti, kas juos lydės“, – minėtam šaltiniui teigė Ridas Jasiulionis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)