Priėmimas Prezidentūroje prasidėjo 19 valandą. Garbūs kviestiniai svečiai į tradicinį priėmimą pradėjo rinktis gerokai anksčiau – jau prieš valandą šalia šventės vietos ėmė rikiuotis didžiulė eilė.

Į priėmimą pakviesti žmonės, kurių susirinko apie du tūkstančius, buvo pasipuošę šventiškai, kaip ir nurodė kvietime padiktuotas aprangos kodas, bei spindėjo pakilia nuotaika. Čia buo galima sutikti įvairių miestų merus, savivaldybių atstovus, politikus, žurnalistus ir kultūros bei pramogų verslo atstovus.

Ypatingos šventės nepraleido Kauno meras Visvaldas Matijošaitis su žmona, eurokomisaras Virginijus Sinkevičius su mama, atlikėjas Linas Adomaitis su žmona, prodiuseris Mantas Bertulis su nauja mergina, aktore Ugne Zavistauskaite (šis vakaras tapo oficialiu poros debiutu, apie tai daugiau skaitykite paspaudę čia), prieštaringai vertinamas aktorius Žilvinas Tratas, kurio vizitas sukėlė pasipiktinimą, legendiniai šokėjai, treneriai Jūratė Norvaišienė ir Česlovas Norvaiša, operos solistas Merūnas Vitulskis su žmona bei kiti.

Į neeilinį renginį su palyda atvyko ir prezidentas Valdas Adamkus.

Priėmimas Gitano Nausėdos antrosios kadencijos inauguracijos proga prezidentūros kiemelyje

Verta pastebėti, kad tokios iškilmingos puotos šalyje nėra rengiamos dažnai, todėl joms vykstant kaskart sužadinamas visuomenės smalsumas. O lietuvius domina ne tik pats svečių sąrašas, bet ir tai, kaip kviestinė publika pasipuošia tokioms iškilmėms.

Šiemet svečiai savo kvietimuose rado aiškų aprangos kodą – Smokingas. Tai reiškia, kad vyrams puoštis dera juo arba tamsiu kostiumu, o moterims patariama vilkėti vakarinę suknelę.

Akimirkos užfiksuotos fotogalerijoje:

Etiketo žinovas įspėjo, kodėl tokio renginio nevalia praleisti

Etiketo žinovas Arminas Lydeka „Delfi“ anksčiau sakė, kad atsisakymas dalyvauti tokio pobūdžio renginyje gali įžeisti jį organizavusį asmenį.

„Žmogus, patekęs į tą protokolinį kviestinių asmenų sąrašą, pasako: na ne, aš nedalyvausiu. Be abejo, tai yra tam tikra forma pasakymas, kad šioje draugijoje man nėra smagu būti“, – komentavo A. Lydeka.

Įprastai kasmet šis priėmimas vyksta liepos 6-ąją, Valstybės dienos proga. Šiemet datą teko stumtelėti dėl vykusios Dainų šventės.

Anksčiau Respublikos Prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis „Delfi“ pasakojo, kad G. Nausėda tęsia kurį laiką nutrūkusią tradiciją Valstybės dienos proga rengti priėmimus Prezidentūroje. O ši sena tradicija skirta suburti ir pagerbti valstybei nusipelniusius žmones iš skirtingų valstybės gyvenimo sričių ir skirtingų Lietuvos regionų.

„Į priėmimą Prezidentas kviečia Lietuvos valstybingumui ir šalies reputacijos stiprinimui nusipelniusius kultūros, meno, mokslo pasaulio, akademinės bendruomenės, verslo, valdžios ir valstybės institucijų, diplomatinio korpuso, žiniasklaidos, religinių bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų, pvz. vienijančių žmones su negalia, švietimo ir ugdymo bendruomenių atstovus“, – dar pernai tikino R. Jasiulionis.