Kodėl į Kėdainius?

Algimantas Jasiulionis, visoje Lietuvoje žinomas Pupų dėdė, paklaustas, kodėl jis Kauną iškeitė į Kėdainių rajono kaimą ir įsikūrė neseniai įsigytame blokinio namo bute, išvardino tris priežastis.

„Pirmoji – taip realizavau savo kūrybinius sumanymus. Kad nenueitų niekais tai, ką esu sukūręs, turėjau rinktis – arba iki senatvės gyventi bute Kaune, arba aukoti į tą butą ir įgyvendinti kūrybinius planus. Kita priežastis, dėl ko pasirinkau būtent Kėdainius, yra ta, kad tai – pats Lietuvos vidurys, o mano darbo aikštelė – visa Lietuva, iki šiol su savo automobiliu jau esu nuvažiavęs daugiau kaip pusantro milijono kilometrų. Ir trečioji, taip pat labai svarbi priežastis - kėdainiečiai mane puikiai priima, gerai supranta mano pasaulį. Tuo įsitikinau, dalyvaudamas Kėdainiuose vykstančiuose renginiuose, tokiuose kaip Agurkų šventė“, – Kėdainių laikraščio „Mugė“ korespondentėms atviravo A. Jasiulionis, sutikęs priimti savo naujame būste ir susitikimui su žiniasklaida pasipuošęs savo originaliu kostiumu - juodos odos kelnėmis ir liemene, puošta metalu, bei kaubojiškais batais ir juoda plačiabryle skrybėle su rožėmis.

Pasaulis, kuriame gyvena

Originalaus žmogaus gyvenamoji aplinka gana įdomi. Atsiprašęs už įkurtuvių netvarką, ponas Algimantas noriai rodė gal 1925-ųjų metų gamybos humoristo armonikėlę, naujai jam gaminamą mago dėžę bei kitus iliuzionisto rekvizitus, įvairius šalmus, jau anksčiau sukurtas Nepriklausomos Lietuvos kariuomenės vadų, visų Romos Popiežių, JAV prezidentų vinjetes, Lietuvos bažnyčių fotografijas, spalvingus savos kūrybos katalikų kalendorius ir visą savo dainų aruodą – daugybę Pupų dėdės dainų kasečių bei kompaktinių plokštelių.

Algimantas Jasiulionis itin didžiuojasi iki šiol saugomu lakūno Stepono Dariaus žmonos ranka rašytu laiškeliu, Lietuvos prezidento Valdo Adamkaus pasirašytu kvietimų dalyvauti Prezidento inauguracijoje, Rolando Pakso sveikinimu bei kitais jo kaip kūrėjo pripažinimą įrodančiais reliktais.

Iš kur toks talentingumas?

Gali žiūrėti rimtai, gali juokais, bet negali nepripažinti, kas 1959 metais gimęs lietuvis Algimantas Jasiulionis pasižymi ypatingu išskirtinumu. Jis pats už gebėjimą dainuoti sako esąs dėkingas savo tėvui, nepriklausomos Lietuvos kareiviui, turėjusiam puikų balsą. „Mano muzikavimas prasidėjo tada, kai įstojau į Šaulių sąjungą ir įkūriau ansambliuką, kuriam pats vadovavau“, - noriai pasakoja tautos poreikius jo teigimu tenkinąs kūrėjas. „Jau 1991 metais už muzikinę veiklą esu gavęs didelį įvertinimą. Bet vien įgimtų gabumų neužteko – vokalo meno reikėjo pasimokyti iš specialistų ir tai dariau privačiai pas konservatorijos dėstytojus“.

Kuriamas vaizdo klipas

Pirmasis svarbus darbas jau gyvenant Kėdainių rajone – vaizdo klipo LNK televizijoje kūrimas. Netrukus Pupų dėdę matysime per televiziją atliekantį kompozitoriaus Benjamino Gorbulskio „Motinos valsą“. Pasak atlikėjo, kompozitoriaus artimieji yra pripažinę, kad niekam kitam iki šiol nėra pavykę šią dainą atlikti taip panašiai kaip jos autorius.

Šaltinis
Kėdainių laikraštis „Mugė“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją